2022.11.28.TomiSpark

James Bond tiszteletére készített karórákat az Omega

Úgy tűnik nagy divatja van a különböző karaktereket megidéző óráknak. A Tag Heuer Mario Kartos kiadása után most az Omega húzott egy váratlant. A gyártó a legendás 007-es filmek 60. évfordulója alkalmából készített két terméket.

James Bond figurája még 1953-ban jött létre Ian Fleming regényében, majd az azóta már legendássá vált brit ügynök 1962-ben tűnt fel először a filmvásznon. Az ominózus mozifilmek sokak számára váltak meghatározóvá, az emlékezetes akciójelenetek láttán.

A Bond körüli mánia valójában azóta sem szűnt meg és vélhetően a jövőben is érkeznek még új filmek, sok márka neve pedig szinte egybe forrt ezekkel az alkotásokkal. Elég csak az olyan autómárkákra gondolni, mint az Aston Martin, vagy a Lotus de megemlíthetnénk még a Martini és az utóbbi években szponzorként jelenlévő Heineken italokat is.

Mivel a sikeres küldetésekben a karórák is fontos szerepet játszottak, néhány műben pedig éppen az Omega órái köszöntek vissza, így utóbbi márka most két James Bond témájú kiadással lepte meg a rajongókat.

Az Omega Seamaster Diver 300M 60 Years Of James Bond óra standard változata főként azokra a darabokra szeretné emlékeztetni a vásárlókat, mely a Golden Eye és a No Time To Die filmekben jelent meg magyarul ez egy összetett modell lett. Az előlapon mindössze egyetlen utalás van arra, hogy ez az óra valamilyen módon Bond-témájú, mégpedig a számlap tetején megjelenő 60-as szám, ahol általában egy háromszög található, de a hátlap már sokkal izgalmasabb.

Ha megfordítjuk az órát, akkor válik nyilvánvalóbbá a tematika, hiszen itt egy animációt láthatunk, ami az ikonikus nyitányra emlékeztet, amikor az ellenség fegyverének perspektívájában Bond tűnik fel. Mivel az óra mechanikus, így az Omega ebben az esetben a moiré-effektust használta ki, ahol a forgó korongok spirális mintáiból származó interferenciaminták egy egyszerű négykockás animációt adnak ki.

Már ennek az ára sem olcsó a maga 7600 dolláros cédulájával, de a helyzet az, hogy hivatalosan ez a megfizethetőbb változat. Ennél is többe kerül a Canopus Gold kiadás, ami a Gizmodo beszámolója szerint 18 karátos Canopus aranyötvözetéből készült tokkal és karpánttal, valamint a számlapot körülvevő zöld és sárga gyémántokkal rendelkezik. Ez valójában Jamaica zászlaját idézi, hiszen az eredeti regény írója, itt épített magánbírtokot, és a nagy művet is ezen a helyen készítette el.

Fotók: Omega

Akinek esetleg ez a verzió jönne be jobban, annak elég mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hiszen 140 000 dollárt kérnek el ezért a kivételes minőségért.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram