2023.03.15.TomiSpark

Itt van a Google válasza a Microsoft mesterséges intelligenciájára

A héten fontos bejelentést tett a keresőóriás, mivel vadonatúj AI-funkciókról számoltak be. Ezek érintik a Gmailt és a Dokumentumok nevű szolgáltatásukat is.

A Google bejelentette, hogy a különböző Workspace-alkalmazásai, köztük a Google Dokumentumok, a Gmail, a Sheets és a Slides appokhoz is új generatív AI-funkciókat társítanak majd a közeljövő során. Ezek közé tartozik a Dokumentumokban a szöveg mesterséges intelligenciával történő generálásának, összefoglalásának és ötletelésének új módjai, de a Gmailen belül a felhasználók rövid felsorolásai alapján teljes emaileket generálhatnak, valamint a Slidesban a prezentációk illusztrálására szolgáló mesterséges intelligenciával előállított képek, hang és videó előállításának lehetősége is nyitva áll majd a felhasználók előtt.

A The Verge cikke szerint ez egy nagyszerű jele annak, hogy a Google igyekszik lépést tartani a nagy riválissal, miközben arról is beszámoltak, hogy az új funkciók egy része már akár idén elérhetővé válhat, bár azt nem mondták meg, pontosan mikortól lehet számítani majd ezekre.

Fotók: Google

A Google az alábbi funkciókról rántotta le a leplet a bejelentés során:

  • Ötletelés, lektorálás, írás és újraírás a Dokumentumokban
  • Levelek szerkesztése, megválaszolása, összegzése és prioritásainak meghatározása a Gmailen belül
  • Kreatív elképzelések életre keltése automatikusan generált képekkel, hanggal és videóval a Slides-ban
  • A nyers adatokból automatikus kitöltés, képletgenerálás és kontextuális kategorizálás a Sheets alkalmazásban, amely által a meglátások és az elemzés felé haladhatunk
  • Új hátterek létrehozása és jegyzetek rögzítése a Meet alkalmazásban
  • Munkafolyamatok lehetővé tétele a dolgok elvégzéséhez a Chatben

A Google sajtóközleményében bővebben is kifejti a lehetséges funkciók előnyeit.

„Akár elfoglalt HR-szakember, akinek személyre szabott munkaköri leírásokat kell készítenie, akár szülő, aki a gyermeke kalózos témájú születésnapi partijának meghívóját fogalmazza meg, a Workspace megspórolja az első változat megírásának idejét és fáradságát. Egyszerűen csak írja be a témát, amiről írni szeretne, és azonnal elkészül a tervezet az Ön számára. Együttműködő Al-partnerével tovább finomíthat és szerkeszthet, és szükség szerint további javaslatokat kaphat” – írták.

„Egy hasonló funkcióval a felhasználók átírhatják a szöveget, vagy kibővíthetik azt a mesterséges intelligencia eszközeivel. Így lejegyezhetünk néhány pontot egy munkahelyi megbeszélésről, a Google Docs pedig ezt egy „csiszoltabb összefoglalóvá” tudja bővíteni, míg a felhasználók manuálisan megadhatják a hangnemet (például, hogy szeszélyesebb vagy hivatalosabb legyen).

A The Verge szerint a Google egy videós prezentáció során bemutatta, hogy a mesterséges intelligencia segítségével személyre szabott marketingüzeneteket írnak az ügyfeleknek, a felsorolásokból teljes emailt készítenek, és a Gmailben egy hosszú email-lánc tartalmát foglalják össze.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram