2023.03.20.TomiSpark

Itt egy grill, ami intelligens funkciókkal rendelkezik

Kamado Joe új kerámia grilljét egyetlen gombnyomással be lehet gyújtani.

Az amerikai márka kerámia grilljei a legjobb grillező eszközök közé tartoznak a házi szakácsok számára, a gyártó pedig igyekszik mindenben megkönnyíteni a felhasználók dolgát. Ehhez most egy olyan innovatív eszközzel rukkoltak elő, ami több okos megoldást is kínál.

A Kamado Joe célja, hogy megszabaduljon az olyan frusztráló tényezőktől, mint például a gyújtás nehézségei. Ehhez a Konnected Joe nevű termékükben a nyomógombos gyújtás lehetőségét is kínálják, plusz digitálisan vezérelt ventilátorrendszerrel van felszerelve. Az előbbi beindítja a grillt, míg az utóbbi pontosan ott tartja a hőfokot, ahol annak éppen lennie kell vagyis optimális szinten.

A grillnek megvannak azok a sajátosságai, amely a Kamado Joe védjegyei közé tartozna, így például az úgynevezett Air Lift zsanér, amely könnyedén felemeli a fedelet, a belső kétszintes sütés, az oldalsó polcok és a gyors tisztítás érdekében kicsúsztatható hamutartó is ide tartozik.

A 18 hüvelyk átmérőjű főzőfelület 250 négyzetcentiméter grillezési felületet kínál, ami a hivatalos leírás szerint pontosan 13 hamburger, négy egész csirke vagy két sertéscsülök számára elegendő helyet ad. A főzőtér alján helyezkedik el az önindító is, amellyel elvileg a grill 15 percen belül üzemkész állapotba kerül.

Fotók: Engadget/Kamado Joe

Az intelligens grillezési funkciók középpontjában azonban a Kamado Joe Kontrol System áll. Ez a beállítás magában foglalja a Kontrol Board digitális kijelzőt, a hőmérsékletet fenntartó Kontrol ventilátort és a Kontrol Tower szellőzőt a tetején. Az egész rendszer a Kamado Joe alkalmazásból vezérelhető, ahol beállíthatjuk és ellenőrizhetjük a grill hőmérsékletét, nyomon követhetjük az ételek hőmérsékletét és persze a sütési időt is.

Ehhez jár még az automatikus főzési mód, ami tippeket ad a munkamenet közben, de persze arra is lehetőségünk van, hogy mindent manuálisan végezzünk, ha úgy tartaná kedvünk. 90-370 fokos hőmérséklet tartományban működik, így alacsony és lassú füstölésre, magas hőfokon történő sütésre és mindenre számíthatunk, ami a kettő között van.

Ami az árat illeti, a Konnected Joe ára 1699 dollárba, vagyis átszámítva nagyjából 610 ezer forintba kerül, ezért cserébe viszont igazán minőségi grillt kapunk, ami sokáig hű társunk lehet.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram