2023.03.06.TomiSpark

Itt egy fejhallgató, ami kitisztítja a füleidet

Sok őrült dolgot láttunk már, ez azonban még hasznosnak is bizonyulhat. A SafKan Health cége kifejlesztett egy olyan fültisztító rendszert, ami pontosan úgy néz ki, mint egy hagyományos fejhallgató, a zenelejátszásnál viszont sokkal többet tud.

A Gizmodo nevű portál számolt be a napokban az OtoSet fültisztítójáról, ami ránézésre egy fura kialakítású fejhallgatónak tűnik, pedig nem az. A SafKan Health cége egy mai napig fennálló problémát kívánt megoldani ezzel a fejlesztéssel.

A fülzsír termelődésének ugyanis megvan a pontos feladata, hiszen ez megakadályozza, hogy a por, a nem kívánatos baktériumok vagy egyéb szennyeződések a fülekbe jussanak, miközben védőrétegként is szolgál a fülcsatornát alkotó érzékeny bőr számára. Ugyanakkor, ha túlzott mennyiségben van jelen az már problémákhoz vezethet, ezért is fontos, hogy a fülek kipucolása rutinfeladattá váljon.

Az viszont egyáltalában nem mindegy, miként tesszük ezt. A fültisztító pálcikák olcsók és könnyen alkalmazhatók, de könnyedén mélyebbre nyomhatják a felhalmozódott mennyiséget, ezért ma már inkább a fültisztító spray vagy folyadék használata az ajánlatos. Utóbbival tisztában voltak az OtoSet Ear Cleaning System megalkotásakor is.

Az eszköz két oldalán átlátszó kamrák találhatók, amelyek a tisztítóoldatot tartalmazzák. Miután felvettük és bekapcsoltuk, a folyadék a fülekbe áramlik, majd lebontják a fülzsírt, míg egy szívópumpa kiszívja mindezt és az alul lévő kamrákba vezeti.

Utóbbiak a Gizmodo cikke szerint egy teljesen újrahasznosítható hulladéktárolók, a fülpárnák pedig eldobhatók és könnyedén cserélhetők. Mindez egészen jól hangzik a bökkenő viszont ott van, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) által engedélyezett terméket alapvetően szakemberek számára tervezték, ami az árát is megmagyarázza.

Fotók: SafKan Health

Az OtoSet Ear Cleaning System jelenleg 3059 dollárért, tehát átszámítva durván 1 millió forintért szerezhető be, de ha valaki az egy évre elegendő csomagot vásárolja meg, amiben akár 240 fül kezeléséhez elegendő tartozékot találhatunk, akkor ezt most 2753 dollárból, vagyis nagyjából 980 ezer forintból is megúszhatja.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram