2023.09.02.TomiSpark

Itt egy bőröndbe bújtatott tévé az LG-től

Nem akármilyen eszközt mutattak be a berlini IFA 2023 kiállításon. Az LG piacra dob egy olyan bőröndöt, amiben egy 27 hüvelykes okostévét rejtettek el.

Valószínűleg nem sokaknak jutna eszébe, hogy egy utazás során a csomagjaik helyett egy konkrét televíziót raknának be a bőröndjükbe, ám az LG-nél úgy érezték, ezzel egy hasznos újdonságot hoznak létre.

A gyártó még tavasszal mutatta be a StandbyME névre hallgató okostévéjét, amit egy könnyedén hordozható és állítható állványra szereltek fel, ezen pedig a képernyőt még forgatni is lehet, de a dőlésszögét is egyszerűen változtathatja a felhasználó. Ezzel gyakorlatilag egy sokrétűen és praktikusan alkalmazható kijelzőt alkottak, most pedig elkészítették a becsomagolt változatot.

Fotók: LG

A berlini IFA 2023 kiállításon ugyanis lelepleztek egy StandbyME Go nevű modellt, amit szokatlan módon egy bőröndben helyeztek el egy Dolby Atmos hangzás támogatásával rendelkező 20 wattos, négycsatornás hangszórórendszer, illetőleg egy elég erős akkumulátor társaságában. Ennek elviekben az lenne az értelme, hogy így szinte bárhová magunkkal vihetjük, hiszen nincs szükség külön áramforrásra, a felhasználási módok pedig már csak ránk vannak bízva.

A promóciós videó alapján a 27 hüvelykes 1080p felbontású, LCD kijelző szabadtéren és beltérben is kitűnően használható, legyen szó kikapcsolódásról vagy akár munkáról. Mivel az ilyen képernyőket nem éppen a szabadban való használathoz tervezték, ezért az LG úgy alkotta meg legújabb modelljét, hogy az ellenálljon az időjárás viszontagságainak, legyen szó a porról, különböző hőmérsékletről és légnyomásról vagy víz permetről. Ezeken túl egyébként ütésálló az eszköz, tehát akkor sem kell majd megijedni, ha véletlen kiejtenénk a kezünkből.

A tévén az LG-nél szokásos webOS operációs rendszer fut, az üzemideje akkumulátorról használva maximum 3 óra, a korábban prezentált változathoz hasonlóan pedig itt is megvan a lehetőség a különféle pozíciók kialakítására. A csomagból kiemelkedő kijelző 90 fokban elforgatható, magasságát 18 centiméterrel növelhetjük, de ugyanennyivel dönthetjük is, miközben asztali üzemmódban is használhatjuk, így akár játékokhoz is alkalmas lehet.

Ennek a technológiának természetesen megkérik az árát, az LG hivatalos oldalán 999.99 dollárért árulják, bár most még csak az előrendelésre van lehetőség és arra is csak az Egyesült Államokban. Az ottani vásárlóknak október közepére ígérik a szállítást, de idővel az európai piacon is bevetik majd. A jelenlegi információk szerint Olaszországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Németországban is elérhetővé teszik, többről viszont egyelőre nem volt szó.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram