2021.08.16.admin-fazis

Itt az Android 12 béta verziója

Az Android 12-t még júniusban jelentették be hivatalosan a Google IO 2021 rendezvényen, amelyen betekintést engedtek a megújult funkciókba és az új, lenyűgöző megjelenésbe is. Egy biztos, az Android történetének legnagyobb dizájnváltásához érkeztünk, lássuk hát a részleteket!

Nagy változások

Az Android 12 a Google Android operációs rendszerének 2021-es frissítése, mely a tavalyi évi Android 11-re épül. Egy biztos, ez több lesz, mint egy átlagos frissítés, hiszen a Google szerint az Android történetének legnagyobb dizájnváltását tapasztalhatjuk meg.

Egyes felhasználók számára már most elérhető a szoftver béta 3-as verziója, viszont csak annak, aki a Google Pixel 3- vagy annak újabb verziójával rendelkezik. Rajtuk kívül a Xiaiomi Mi 11, a OnePlus 9 és más csúcstelefonok tulajdonosai is számíthatnak a letöltésre.

A megjelenést illetően nem kell sokat várnunk, mert a hírek szerint az Android 12 szeptemberben vagy októberben lesz letölthető. Eleinte csak kevés telefon lesz képes futtatni, többek között a Google Pixel 5 és Pixel 4a, valamint a közeljövőben landoló Pixel 6 és Pixel 6 Pro.

Az eszközgyártók célja, hogy minél hamarabb elérhető legyen a frissítés a készülékek számára, ez viszont gyakran hónapok munkájába kerül. Ne lepődj meg tehát, ha a telefonod 2022-ig nem lesz képes frissíteni az Android 12-re.

A kompatibilitás

Nagy valószínűséggel az elmúlt egy-két évben megjelent telefonokra terjed ki a frissítés, bár ez telefontól is függ majd. Lesz, aki többet vár majd rá, lesz, aki kevesebbet. A frissítés garantáltan elérhető lesz minden Google Pixel készüléken, a Pixel 3-tól egészen a Pixel 6 Pro-ig.

Ha már szóba került a béta verzió, akkor nézzük meg a kompatibilis telefonok listáját, hiszen azok a telefonok, amelyeken elérhető a béta verzió, nagy eséllyel a frissítést is képesek lesznek telepíteni. A Béta verzió letöltésének módját egyébként itt megtalálod: https://www.techradar.com/how-to/how-to-get-the-android-12-beta-on-your-smartphone .

Lássuk hát a kompatibilis telefonokat:

Google Pixel 6 és Google Pixel 6 Pro,

Google Pixel 3 és Google Pixel 5 (beleértve XL és A-sorozatának darabjait is)
Oppo Find X3 Pro

Nokia X20

OnePlus 9 és OnePlus 9 Pro

Xiaomi MI 11 és Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi MI 11 és Xiaomi 11X Pro

ZTE Axon 30 Ultra (csak a kínai modelleken elérhető)

TCL 20 Pro 5G

Asus Zenfone 8

Realme GT

Vivo iQOO 7 Legend

Sharp Aquos Sense 5G

Tecno Camon 17

A felsorolás szereplői nagy eséllyel megkapják a béta verziót, így a frissítést is. Ami viszont a bétát illeti, a Pixel telefonokon kívül a készülékek mindegyike fejlesztői nézetet futtat majd. Ez a verzió valójában csak a fejlesztőknek szól és valószínűleg sokkal kevésbé stabil, mint a nyilvános béta verzió a Pixel telefonokon.

Ezért többször is érdemes meggondolni a letöltést. Ha úgy döntöttél, megpróbálod a fejlesztői verziót, akkor itt megtalálod a szükséges információkat: https://www.techradar.com/how-to/how-to-get-the-android-12-beta-on-your-smartphone .

A legújabb csúcskészülékek, mint amilyen például a Samsung Galaxy Z Fold 3 és a Z Flip 3, minden bizonnyal megkapják a frissítést. De az alacsonyabb árfekvésű készülékek is számíthatnak az új rendszerre, amennyiben új kiadások. Az Android 12 rengeteg meglepetést és újdonságot tartogat számunkra, ezért következő cikkünkben kivesézzük, mit tudunk eddig az új frissítésről. Ha érdekel a téma, tarts velünk!

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram