2024.04.12.TomiSpark

Itt a Google legújabb szoftvere, ami a videók szerkesztésében segíthet

Nem egy klasszikus videószerkesztőt kell elképzelni, sokkal inkább egy olyat, ami a mesterséges intelligenciával felturbózva megkönnyítheti azok munkáját, akik a videókkal dolgoznak. Ez a Google Vids, ami a Workspace keretein belül lesz elérhető a már jól ismert szoftverek mellett.

A Google irodai szolgáltatásai közül a többség a Dokumentumokat, Táblázatokat és Diákat ismeri, illetve használja a mindennapok során, de ennél azért több van a keresőóriás tarsolyában. Most például megérkezett a Vids, aminek a vállalat szerint az a célja, hogy a felhasználók minden eddiginél egyszerűbben dolgozhassanak közösen a videókon.

Sok cég munkájánál van már erre szükség, így nem meglepő, hogy a Google egy ilyen megoldással állt elő, mindenesetre nem ezzel fogjuk elkészíteni a legprofibb munkákat, szerkesztési feladatok tekintetében ugyanis csak az alapvető eszközöket kapjuk meg. A The Verge cikke szerint a Vids inkább olyan dolgokra való, mint a munkafolyamatok prezentálása, a videó első vázlatának elkészítése a Gemini segítségével, mivel az forgatókönyvet is generál nekünk, ha arra kérjük, na meg persze az elkészült dolgok megosztására is jó.

Az alkalmazás rendelkezik egy könyvtárnyi kész videó- és hanganyaggal, amelyet a felhasználók saját videóikhoz is hozzáadhatnak, a megosztott tartalmakhoz munkatársaink megjegyezéseket fűzhetnek, de videóhívást is tarthatunk benne, ha kell a mesterséges intelligencia akár egy reklám scriptjét is megírja helyettünk, a videónkba pedig a Google Drive-ból is átemelhetünk anyagokat.

Mindezt elsőre weben érhetjük el, a Google részéről pedig azt mondták, nyáron indítják el a Vids első nyilvános bétáját. A The Verge számára nyilatkozó Kristina Behr, a Google Workspace kollaborációs alkalmazások termékmenedzsmentért felelős alelnöke elmondta, néhány Workspace felhasználó már tesztelte az újdonságot, véleménye szerint pedig ezekből már látszik, nagyjából milyen trendek alakulnak ki a szoftver által.

Akik használták szerették, hogy látták egymást a megbeszélések során, a legtöbb videó, amivel foglalkoztak három perc alatti hosszúsággal rendelkezett, a heti összefoglaló emaileket pedig a Vids váltotta fel az említett esetekben. A Google tervei szerint mindenki számára megjelenik még idén.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram