2023.02.09.TomiSpark

Ismételten új funkciókkal bővül a WhatsApp

Folyamatosan fejlődik a népszerű üzenetküldő applikáció, így időnként mindig jönnek újdonságok. Ezúttal az állapotfrissítéseket újították meg, ami ezáltal hasznosabbá és rugalmasabbá vált a Meta szerint.

Február elejére is szántak pár frissítést a cég részéről, amivel most az állapotfrissítéseket fejlesztették tovább, melyeknek lényege, hogy fényképet, videót, GIF-et, szöveget és hasonlókat tehetünk közzé, ezek pedig 24 órán át maradnak láthatók, mielőtt végleg eltűnnének.

Ezekkel kapcsolatban mostantól a felhasználók új jellemzőket fedezhetnek fel, amelyek a Meta szerint megkönnyítik az önkifejezést és a másokkal való kapcsolatépítést. Az persze relatív, hogy ez valóban így van-e, mindenesetre elsőre úgy tűnik, tényleg hasznos frissítések érkeztek.

Innentől kezdve ugyanis a status alatt maximum 30 másodperces hangüzeneteket is közzétehetünk, ami a WhatsApp blogján olvasható cikk szerint személyesebbé teszi ezeket a bejegyzéseket. Arra is lehetőség nyílik majd, hogy gyorsan és egyszerűen tudjunk reagálni tudjunk az állapotokra, amivel közleményük szerint a felhasználók korábbi kéréseinek tesznek eleget. Ennek köszönhetően tehát felfelé pöccintve és a nyolc hangulatjel valamelyikére koppintva gyorsabb reakciókra lesz lehetőség, a már megszokott formátumok mellett is.

Fotó: WhatsApp/Meta

Mivel az is előfordulhat, hogy egy adott posztot, nem szeretnénk mindenkivel megosztani, így az állapoton belül már egy zárt közösséget is kialakíthatunk. Ezáltal akár állapotonként módosíthatók lesznek az adatvédelmi beállítások és külön egyesével megadhatjuk, kiknek szólnak az ott hallható vagy látható dolgok, ami viszont fontos, hogy ilyen esetekben a legutolsó beállítást alapértelmezettként menti el nekünk a rendszer.

Változás még, hogy egy új keret is megjelenik majd, ami a kontaktszemély profilképe körül valahányszor az illető frissíti az állapotát. Ez megfigyelhető lesz a csevegési listákon, a csoportok résztvevőit mutató felsorolásnál és az elérhetőségeknél is.

Megjelent még előnézet is megjelent az üzenetküldéshez hasonló módon. Ezzel pontosabb képet adhatunk majd másoknak arról, milyen témában osztottunk meg állapotfrissítést, mielőtt rákattintanának azokra. Bár hivatalosan már február 7-től élnek ezek a változtatások, egyelőre nem mindenkinek elérhetők, mivel globálisan a következő néhány hét során jelennek majd meg fokozatosan az új jellemzők.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram