2023.03.27.TomiSpark

Ismét felbukkant az Instagram egykori nagy riválisa

Amikor a népszerű képmegosztó globálisan ismertté vált és fantasztikus népszerűségre tett szert, a Hipstamatic az egyik legnagyobb ellenfélnek számított, ám idővel elfelejtették az emberek. Mostanában azonban több panasz is érkezett a Meta termékére, így ezt lovagolhatják meg a valamikori konkurenciánál.

Az előző évtized elején az Instagram alapvetően még tényleg csak a képek, esetlegesen később a videók megosztásáról szólt, mára azonban eléggé megváltozott. A jelenleg már a Meta által birtokolt közösségi oldal ugyanis a képfeltöltésen túl már sok más lehetőséget is kínál, sokan azonban nem tudnak lelkesedni a mostani irányvonalért.

A Techcrunch hírei szerint egyre több negatív hang jelent meg az Instagrammal kapcsolatban, mondván manapság már inkább csak a TikTok egyik riválisai akarnak lenni, ráadásul a posztokat egy algoritmus állítja össze a felhasználóknak. Ugyan van olyan, akit ez nem zavar, ám az elégedetlenek tábora szép lassan egyre nagyobb lett, ami ismét teret adhat a Hipstamatic számára.

Fotó: Techrunch

Utóbbi applikáció most ahelyett, hogy az Instát másolná, inkább igyekszik megragadni azok figyelmét, akik jobban szerették a felületet akkor, amikor még csak egy képmegosztó volt. Legújabb alkalmazásuk ugyanis nélkülözi az algoritmusokat, a hirdetéseket, de még a videóknak sem csináltak helyet a fejlesztők.

Azokra is gondoltak, akik nem a népszerűségi indexet akarják magasra vinni, csak egyszerűen közösségi oldalként, a barátokkal és az ismerősökkel való képes formátumú kapcsolattartásra kívánják használni, mivel maximum 99 ember követhet egy felhasználót, de akár privát képeket is megoszthatunk, erre viszont 9-nél több embert nem választhatunk ki.

A korral is haladtak, mivel nem kell szelektálnunk a képeinket, azok 30 nap után amúgy is eltűnnek, állítólag nem követ minket az applikáció és sok olyan lehetőséget kínálnak nekünk, amivel a posztokat kreatívabbá és egyedibbé tehetjük. Ezen túlmenően még prémium szolgáltatásuk is van, ahol még több funkciót kapunk a szerkesztéshez, illetőleg különleges felhasználónevet is kaphatunk.

Az alkalmazást csak az App Store kínálatában lehet megtalálni egyelőre, de ígéret már van arra is, hogy az androidos készülékeken is használni lehet a későbbiek során.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram