2024.04.07.TomiSpark

iPhone-ra is jöhetnek végre a retro játékemulátorok

Az Apple komoly módosítást tett az App Store irányelveit illetően, ami azt jelenti, hogy már engedélyeznek olyan külsős szoftvereket, amik nincsenek beágyazva a bináris programba. Leegyszerűsítve ez annyit jelent, hogy mostantól megjelenhetnek a sokak által hiányolt emulátorok is, több más dolog mellett.

Egy pénteki frissítéssel jelentette be az almás cég, hogy megváltoztatta alkalmazásboltjának 4.7-es irányelvét, melynek értelmében mostantól zöld utat adtak a „bináris programba be nem ágyazott szoftvereknek”.

Ennek köszönhetően elérhetővé válhatnak az Apple eszközein a retro emulátorok, amik Androidon már régóta jelen vannak, így egy nagy hiányosságot pótolnak, egyúttal minijátékokra, minialkalmazásokra, chatbotokra, de még a streamelt játékokra is engedélyt adnak.

Az Apple Insider cikke szerint a cég pontosan meghatározta, milyen feltételeknek kell megfelelnie az említett szoftvereknek. Ezek alapján a fejlesztők felelősek minden olyan verzióért, amely betölthetők egy alkalmazásba. Az Apple kifejezetten azt mondja, hogy a kiegészítőknek és a ROM-oknak meg kell felelniük számos irányelvnek és az összes vonatkozó törvénynek, egészen pontosan az alábbiaknak.

Fotó: Apple Insider
  • Kövesse az összes adatvédelmi irányelvet, beleértve, de nem kizárólagosan az 5.1. irányelvben meghatározott szabályokat az adatok gyűjtésére, felhasználására és megosztására, valamint az érzékeny adatokra (például a gyermekek egészségügyi és személyes adataira) vonatkozóan.

  • Tartalmaznia kell a kifogásolható anyagok szűrésére szolgáló módszert, a tartalom bejelentésére szolgáló mechanizmust és az aggályokra adott időben történő reagálást, valamint a visszaélő felhasználók letiltásának lehetőségét.

  • A digitális áruk és szolgáltatások végfelhasználóknak történő felajánlása az alkalmazáson belüli vásárlással történjen.

  • Az alkalmazások az Apple előzetes engedélye nélkül nem terjeszthetik ki vagy tehetik közzé a natív platform API-kat a szoftverben.

  • Az alkalmazások nem oszthatnak meg adatokat vagy adatvédelmi engedélyeket az alkalmazásban kínált egyedi szoftverekkel a felhasználó által minden egyes esetben megadott direkt hozzájárulása nélkül.

  • Az alkalmazásban elérhetővé kell tenni a szoftverek és metaadatok mutatóját. Ennek olyan univerzális linkeket kell tartalmaznia, amelyek az alkalmazásban kínált összes szoftverhez vezetnek.

  • Az alkalmazásoknak meg kell osztaniuk az elérhető legmagasabb korhatár-besorolású tartalom korhatár-besorolását.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram