2023.01.16.TomiSpark

Ingyenes streaminget tesztel a YouTube

Reklámokkal támogatott szolgáltatást indít el a népszerű videómegosztó, amelyben tévéműsorokat, filmeket, sporteseményeket és egyéb tartalmakat kínálnak majd a nézőknek. Az újdonságnak már a tesztüzeme is elindult.

Free Ad-Supported Streaming Television néven bővülhet a YouTube portfóliója, amit a legtöbb helyen csak FAST néven emlegetnek. A cég néhány napja jelentette be hivatalosan is, hogy a szolgáltatást már tesztelik, de egyelőre csak az Egyesült Államokban próbálhatják ki az érdeklődők.

A YouTube ezzel az iparág olyan más ismert szereplőinek állíthat fel konkurenciát, mint a Roku, a Pluto TV, a Hulu, az ESPN+, a Peacock, vagy éppen a Tubi. Erre valószínűleg minden lehetőségük meglesz, hiszen a Wall Street Journal beszámolója szerint ingyenesen elérhető tévécsatornákat, valamint azok filmjeit és sorozatait gyűjthetik össze.

A szolgáltatás ingyenes lenne a reklámokért cserébe, az erre vonatkozó lépés pedig nem teljesen meglepő, hiszen egy ideje már a YouTube TV is létezik, filmeket és sorozatokat lehet vásárolni és kölcsönözni náluk, de ezekért mind fizetni kell.

Fotók: YouTube

Ehhez érdemes hozzátenni még azt is, hogy nemrégiben a YouTube mintegy évi 2 milliárd dollárért vette meg az NFL (National Football League) amerikaifutball-liga vasárnapi esti meccseinek jogait. Ezeket a decemberi bejelentésük szerint a YouTube TV Primetime Channles névre hallgató kiegészítő alkalmazásában lehet majd elérni, de a WSJ úgy tudja, sporteseményeket és egyéb alkotói tartalmakat is szeretnének bevonni, tehát akár az is előfordulhat, hogy az új szolgáltatásnak köze lesz a Sunday Night Football közvetítéseihez.

„A YouTube az egyetlen hely, ahol a nézők mindent megtalálnak, amit csak akarnak, és mindig új utakat keresünk, hogy a nézőknek központi helyet biztosítsunk, ahol könnyebben megtalálhatják, megnézhetik és megoszthatják a számukra legfontosabb tartalmakat” – árulta el a YouTube szóvivője a Gizmodo megkeresésére.

Hogy a továbbiakban mi lesz a FAST sorsa, illetőleg fognak-e terjeszkedni vele az amerikai piacon túl is, az még a jövő zenéje, mindenesetre vélhetően itthon is lenne igény egy ilyen díjmentes szolgáltatásra.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram