2022.06.18.TomiSpark

Ingyen használhatjuk a Photoshopot az Adobe újításának köszönhetően

Valószínűleg sokan örülnek majd annak a hírnek, ami nemrégiben érkezett az amerikai szoftverfejlesztő cégtől. Az Adobe mostantól kezdve webes felületén díjmentessé teszi egyik legnépszerűbb szolgáltatását, de azért nem adnak mindent ingyen.

Rengeteg verzió jelent már meg a népszerű képszerkesztő alkalmazásból, és egy ideje már online szolgáltatásként is elérhető, de eddig csak fizetős rendszerben használhatták az érdeklődők. A jövőben már ez is másképp lesz, az Adobe ugyanis elindítja freemium nevű koncepcióját a The Verge beszámolója szerint.

Ennek lényege, hogy az alapvető dolgok, tehát a Photoshop központi funkciói és elemei ingyenesen lesznek elérhetők, bizonyos dolgokért viszont továbbra is fizetni kell majd. Mivel az eszköztár mára finoman szólva is széles lett, így ez egy igazán jó üzletnek tűnik, hiszen azok számára, akik egyszerűbb dolgokat akarnak alkotni, mindez hatalmas segítség lehet.

A vállalat célja ezzel, hogy minél több emberrel ismertesse meg a PS-ben rejlő potenciált, és az ahhoz kapcsolódó egyedi felhasználói élményt. „Elérhetőbbé, és könnyebbé akarjuk tenni a szolgáltatásunk használatát, hogy ezáltal minél többen próbálhassák ki, és tapasztalhassák meg a Photoshop képességeit” – idézte a cég közleménye Maria Yap, az Adobe digitális képalkotásért felelős alelnökének szavait.

A webes verzió még tavaly ősszel indult el, tehát abszolút nem mondható réginek, az új ingyenes variációt pedig egyelőre teszt jelleggel még csak egy országban tették elérhetővé. Jelenleg a kanadai felhasználók próbálhatják ki a freemium előnyeit elsőként.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram