2023.01.21.TomiSpark

Íme a digitális Rubik-kocka

Forradalmi újításokból idén sem volt hiány a CES technológiai show-n, de volt egy tárgy, ami elég nagy feltűnést keltett a helyszínen lévő újságírók körében. A WOWCube alapvetően a jól ismert Rubik-kocka alapjaira épül és valóban játékra tervezték, ám egészen más formában, mint az eredeti terméket.

Nem használható ugyanarra, mint az eredeti Rubik-kocka, ám ettől függetlenül egy nagyon szórakoztató és unaloműzőnek tökéletes játékot alkottak meg a WOWCube alkotói. A termék nem egy légből kapott ötlet, amit nagyszerűen bizonyít, hogy a CES-en már néhány éve is jelen voltak, ám akkor még csak egy fejlesztés alatt álló újdonságot láthattak az érdeklődők.

2023-ban azonban már egy kész kockával érkeztek, ami alapállapotban hagyományosan hat oldalú, viszont nyolc különálló kockával rendelkezik, melyek egyenként három OLED képernyőt tartalmaznak. Mindegyik kocka különböző tengelyeken foroghat, ezáltal pedig különböző játékokat játszhatunk.

Ilyen például a jól ismert Pac-Man is, a főhőst viszont ebben az esetben nem egy kontroller segítségével, hanem a kocka forgatásával tudjuk irányítani. Mindezek mellett még jó néhány játék közül válogathatnak majd a felhasználók, legyen szó a matematikai, fejlesztő, ügyességi, vagy éppen kép kirakós programokról, ahogyan az alábbi videóban is jól látszik.

A kockát jelenleg 399 dollárért lehet beszerezni az előrendelési akció keretein belül, később viszont 499 dollár lesz az alapvető fogyasztói ára, de ha egy szinttel feljebb lépnénk, akkor a Black Edition 699 dollárért is a miénk lehet. Utóbbihoz jár egy táska, egy dokkolóállomás, és fém sarokvédők, ami hasznos lehet, ha esetleg leesne a készülék.

A játékok közül van, ami beépített, illetőleg lesznek megvásárolható címek is, a Black Edition esetében például rögtön 21 játékkal és egy 100 dolláros ajándékkártyával kezdhetünk a Gizmodo hírei alapján.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram