2023.11.22.TomiSpark

Így változtathatsz az értesítések dizájnján az iOS legújabb verziójában

Nem mindenki volt elégedett, az iOS 16 Lock Screen widgetjeivel, mivel az értesítések a korábbiakkal ellentétben alulra kerültek. Ezen az ősszel kiadott iOS 17 sem változtatott, de van három módja annak, hogy a dizájnon módosítsanak egy kicsit a felhasználók.

Az Apple még tavaly hozta be ezt az újítást a zárolt képernyőn, amit elvileg azért tettek, mert ezzel többet láthatsz a háttérképedből, de ez olyan dolgokra is vonatkozik, mint a a widgetek, a mélységhatású háttérképek, az élő háttérképek és hasonlók.

Az értesítések tehát alulra kerültek és egyelőre ott is maradnak, ezzel nincs mit tenni, de ha esetleg ez zavarna és kicsit kellemesebbé tennéd az élményt, arra is van lehetőség, mivel a 9To5Mac cikke szerint három módból is választhatunk.

Fotó: 9To5Mac

A fotó balra a számolós módot látjuk, itt ugyanis nem kapunk konkrétumokat az egyes értesítésekről, csak annyit jelez nekünk a telefon, hány darab van belőlük. A középen látható verzióban az egyes alkalmazások összes értesítését halmozza egymásra a rendszer, így minden alkalmazáshoz különálló csoportokat alkot nekünk, míg mellette jobbra a listázás jelenik meg. Ez egy hagyományos változat, ahol egymás alatt jelennek meg az értesítések, amit felfelé húzva bővíthetünk.

Ezeket úgy érhetjük el, amennyiben megnyitjuk a Beállításokat, ott pedig az Értesítések menüpontra nyomunk. Ezt követően már csak választanunk kell a rendelkezésre álló lehetőségek közül, még ha abból nem is adtak sokat az iPhone tulajdonosainak.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram