2023.10.21.TomiSpark

Így tudod azonnal külső meghajtóra menteni az iPhone 15 Pro fotóit

Ha valaki rengeteg profi fotót készít az Apple idén megjelent telefonjával, akkor alighanem már tapasztalta, milyen sok helyen foglalnak a nagy felbontásban készült képek. A Photon nevű applikációval mostantól arra is meglesz a lehetőség, hogy ezek közvetlenül az elkészültük után kerüljenek át egy külső meghajtóra, ezzel jelentős tárhelyet felszabadítva a készüléken.

Az iPhone-ok már jó ideje a komoly fotózási képességekről is szólnak, ezt pedig a legújabb 15-ös széria bemutatásakor is kiemelték. Éppen ezért, ha valaki profi felvételek készítéséhez használja, rengeteg helyet foglalhat a telefonon. A 15 Próban is elérhető például a ProRAW-mód, amivel jobb képminőségben és több szerkesztési lehetőségben lehet részünk, de az ilyen fotók akár 10-12-szer nagyobbak, mint a HEIF- vagy JPEG-fájlok, vagy még nagyobbak, ha 48 MP felbontást választunk.

Ezek elég sok helyet foglalnak majd a az iCloud Photos felhőalapú tárhelyen is, szóval egy külső meghajtó alkalmazása ilyen esetekben aranyat érhet. Jól tudta ezt a LateNightSoft is, amely a Photon nevű alkalmazást megalkotta, éppen ezért a profiknak szánt appba egy olyan lehetőséget is beépítettek, amivel akár rögtön külső meghajtóra menthetjük az elkészített anyagokat, közvetlenül a telefonról.

Ez az opció viszont csak az iPhone 15 Pro esetében érhető el, akik viszont ilyen készüléket birtokolnak, csak pár lépésen kell végigmenniük, hogy használni tudják a funkciót. Ehhez be kell kapcsolni a lehetőséget az alkalmazás beállításaiban, majd a Rögzítés gombra koppintani, végül engedélyezni a külső tárhely használatát.

Fotók: App Store/LateNightSoft

Ezt követően csatlakoztathatjuk a külső meghajtót és kezdhetünk fotózni. Minderről a Techcrunch írt, a portál cikkében pedig megjegyzik, hogy a Photon alkalmazás még tavaly debütált, azóta pedig már elérték a 10 000 havi aktív felhasználót. Az app az előfizetéses ajánlatán keresztül termel bevételt, amely havi 3,99 dollárba vagy évi 19,99 dollárba kerül, de lehetőség van a Pro verzió megvásárlására is, egyszeri 39,99 dolláros áron, viszont a külső meghajtó használatának támogatása nem jelent felárat.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram