2022.12.16.TomiSpark

Így teheted hasznossá a képernyőfotóidat

A felhasználók zöme gyakran csinál képernyőfotókat a telefonjáról, hiszen így sok esetben gyorsabban és egyszerűbben örökíthetünk meg valamit, hogy aztán megoszthassuk másokkal. Az ilyen képek azonban eléggé statikusak, de ezen szeretne változtatni a Pager nevű startup.

Alapvetően a screenshot egy hasznos dolog, de ha mondjuk egy konkrét linkre lenne szükségünk, akkor már is megnehezítettük a magunk dolgát. Ez csak az egy probléma azok közül, amire rájött Alex Mahedy, a Pager alapítója, aki úgy érezte, lenne hova fejlődni, az említett képekből pedig többet is ki lehetne hozni.

A huszonéves New York-ban élő vállalkozó a Wired cikke szerint képes volt néhány neves kockázati tőkebefektetőt is meggyőzni arról, hogy az ötletét érdemes támogatni, mivel véleménye szerint a képernyőfotókat linkelhetővé kellene tenni. Ezáltal ugyanis a lejátszási listákhoz, a feltérképezett helyszínhez, a megosztani kívánt vásárlási oldalhoz, vagy a portálokhoz is könnyebben eljuthatnánk.

A Pager alkalmazása pont ebben segít, ráadásul a cég saját elemzése szerint erre azért is szükség van, mert 2020 óta egyre többen dolgoznak képernyőfotókkal, melyek megnövekedett száma egyértelműen szükségessé teszi azok fejlesztését. Az alkalmazás korai béta-tesztelőinek körében végzett kutatás alapján 40 százalékkal nőtt a 2020. március elejétől kezdődő néhány hetes időszak alatt a képernyőfotók aránya.

Alex Mahedy - fotó: Pager

„Ahogy az internet vizuálisabbá vált, a képernyőfotók készítésének és megosztásának trendje csak felgyorsult. A mi víziónk az, hogy a képernyőfotókon keresztül mindenki számára átjárhatóbb webes élményt teremtsünk. Ugyanakkor a képernyőkép nem igazán változott az iPhone megjelenése óta. A képek egyfajta megoldhatatlan problémát jelentettek, hogy kitaláljuk, hogyan érthetjük meg, mi van egy képen. Mostanra a technológia olyannyira megváltozott, hogy a hardver, és a mesterséges intelligencia oldaláról nézve ez hirtelen nem is annyira megoldhatatlan probléma” – mesélte a portálnak Mahedy.

A cég fiatal vezetője elárulta, végső céljuk, hogy az emberek számára lehetővé tegyék a tartalmak platformokon keresztüli megosztását egy egyszerű képernyőkép megosztásával. Példaként a podcastok megosztását említi. Jelenleg, ha valaki egy podcastról szeretne beszélni az embereknek, megoszthat egy linket üzenetben, hozzáadhat egy epizódra mutató linket a közösségi médián keresztül, vagy készíthet egy képernyőfotót, és azt statikus képként megoszthatja. A Pagerrel viszont elvileg megoszthatunk egy olyan képet is, amire rákattintva elindulhat az epizód az általunk preferált alkalmazásban.

Az applikáció jelenleg csak az Apple tulajdonában lévő alkalmazástesztelő platformon, vagyis a TestFlight felületén érhető el, de a befektetők szerint jó esély mutatkozik arra, hogy mindkét nagy operációs rendszeren, iOS-en és Androidon egyaránt elérhető legyen.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram