2022.01.31.TomiSpark

Így lehet több szóhoz jutni a Wordle-ben

A jelenlegi legnépszerűbb szókereső játék lényege, hogy naponta egy adott szót kell megfejteni. Ez sokakat zavar, olyannyira, hogy már megoldás is született erre a problémára.

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk korábban, a Wordle hatalmas népszerűségre tett szert, mióta plusz opcióként a Twitteren is megoszthatóvá váltak az elért eredmények. Azóta rengetegen kezdték el használni ezt a webes játékot, melyben naponta egy szót kapunk, a játékosoknak pedig hat lehetőségük van kitalálni a megfejtést.

A rengeteg tweet miatt már mémek is készültek, valamint egyes márkák reklám gyanánt is felhasználták a zöld, sárga és szürke színű lapokat, mellyel a játékban a próbálkozásaink sikerességét jelzik.

A Twitteren való megosztásnál a pontos kísérletek ugyan nem látszanak, az viszont igen, mennyiszer sikerült eltalálni és megfelelő helyre tenni a betűket. Utóbbi miatt néhány rajongó elkezdte visszafejteni mások eredményeit, szóval nyugodtan állíthatjuk, hogy igazi divattá vált a Wordle.

Mivel sokan vannak, akik többször is próbálkozni szeretnének, ezért erre az igényre reagálva állt elő egy megoldással Devang Thakkar, a Duke Egyetem számítógépes biológia és bioinformatika szakának negyedéves hallgatója. Így jött létre a Remembrance of Wordles Past névű archívum, amely lehetővé teszi, hogy megoldjuk az összes korábbi feladványt.

Az archívum pontosan úgy néz ki, mint a hagyományos Wordle, azzal a kiegészítéssel, hogy a tetején a következő öt gomb található: „Első”, „Előző”, „Válassz”, „Következő” és „Utolsó” nevekkel ellátva. Ehhez erősen hasonló még Noah Metzger fejlesztése, a Wordle Archive is, melyben konkrét rejtvénynapokat választhatunk, és nyomon követjük a korábbi megoldásokat is.

A variációk az alábbi linkeken érhetőek el:

- Remembrance of Wordles Past

- Wordle Archive

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram