2024.01.18.TomiSpark

Így lehet egér egy okosórából

A Doublepoint nevű cég is megvillant egy látványos fejlesztéssel a CES 2024-es kiadásán, ahol bemutatták a WowMouse nevű alkalmazásukat. Ennek segítségével ígéreteik szerint már nem kell egereket használnunk a számítógéphez vagy tablethez, elég lesz a kezünket mozgatnunk.

Aki esetleg eljátszott már azzal a gondolattal, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli egér helyett a saját karjának mozgatásával dolgozzon egy tableten vagy esetleg asztali gépen, annak mindenképpen érdemes vetni egy pillantást a WowMouse nevű applikációra. A Doublepoint CES-en prezentált újdonsága ugyanis gesztusalapú egérré alakítja a Samsung Galaxy Watch-hoz hasonló androidos okosórákat a The Verge beszámolója alapján.

A cikkben foglaltak szerint a WowMouse úgy működik, hogy Bluetooth Human Interface Devices (HID) egérként sugározza az órát, így számos operációs rendszerrel működhet, egyszerűen csak párosítani kell, mint bármely más Bluetooth egeret. A Doublepoint webhelye szerint ez a Windows, Linux, macOS és iPadOS rendszerek esetében is működik.

Megerősítették azt is, hogy működik bizonyos Wear OS órákon, például a Samsung Galaxy Watch 4, 5 és 6 esetében, de a vállalat szerint a Pixel Watch-nál nem tökéletes a rendszer. Az Apple Watch-ok sem támogatják a Bluetooth HID lehetőségeit, így a Doublepoint szerint jelenleg nem tudnak alkalmazást készíteni watchOS-re.

Mivel a videojáték-vezérlők már évek óta remek munkát végeznek az ilyen mozgásvezérléssel, így vélhetőleg a WowMouse is jól működhet, a vállalatnak azonban ennél nagyobb ambíciói vannak. A közleményük alapján a gyártók és a fejlesztők licenszelni fogják a szoftverüket, hogy olyan dolgokat készíthessenek, mint például az intelligens lámpák fényerejének szabályozása a csukló elforgatásával, ahogyan a CNET videójában is látható.

@cnetdotcom

Who needs a wand when you have a wrist? The Wowmouse app from DoublePoint can make you feel like a wizard through your smartwatch. #CES2024 #phonetech #tech #watchesoftiktok

♬ original sound - CNET

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram