2023.09.15.TomiSpark

Így követhetsz híreket a WhatsAppon

Globálisan élesítette az alkalmazás nyáron bemutatott újdonságát a Meta. A WhatsApp felületén található Csatornák által ugyanis mostantól már külön fül alatt követhetjük a különböző profilokat, legyen szó egy sportcsapatról, szervezetről vagy véleményvezérekről.

Júniusban jelentették be, szeptemberben pedig több mint 150 országban tették elérhetővé a Csatornákat a WhatsAppon. Ezzel az újdonsággal gyakorlatilag a profilokhoz szabott hírfolyamok jönnek létre, így ahogy az alábbi fotón is látszik, többek között ismert zenészek, sportcsapatok, bajnokságok vagy éppen streaming szolgáltatások is közzétehetnek egyedi tartalmakat a követők számára.

A Meta ezzel egy közzétételi szolgáltatást akart kialakítani, ami privát, hiszen a Csatornák elkülönülnek a csevegésektől, a többi követő számára pedig nem látható, hogy mi kit követünk. Erről a WhatsApp hivatalos blogján számoltak be, ahol közölték, hogy új fejlesztésüket a következő hónapokban még jobbá kívánják alakítani a felhasználók visszajelzései alapján, illetőleg arra is lehetőséget biztosítanak, hogy bárki létrehozhasson Csatornákat.

Mindezeken túl a bevezetéssel egyidőben az alábbi fejlesztések is megérkeztek:

  • Továbbfejlesztett csatornatár – Most már az országod alapján automatikusan szűrt listáról válogathatsz a követhető csatornák közül. Megtekintheted továbbá az új, a legaktívabb és a követők száma alapján népszerű csatornákat is.
  • Reakciók – Hangulatjelekkel reagálhatsz visszajelzés gyanánt, és megnézheted a reakciók teljes számát. A követők nem látják, hogyan reagálsz.
  • Szerkesztés – Az adminisztrátorok hamarosan már módosíthatják is a frissítéseiket legfeljebb 30 napig, amikor is automatikusan töröljük őket a kiszolgálóinkról.
  • Továbbítás – Amikor csevegésekbe vagy csoportokba továbbítasz egy frissítést, az egy hivatkozást is tartalmaz majd a csatornára, hogy az emberek többet is láthassanak belőle.
Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram