2024.02.16.TomiSpark

Így készíts remixeket a YouTube Shorts segítségével

Egy vadonatúj funkció révén a felhasználók már zenei videókat is remixelhetnek, hogy aztán Shorts videókká alakítsák át őket. Cikkünkben megmutatjuk, ez hogyan érhető el.

A YouTube hivatalos blogján jelent meg nemrégiben egy bejegyzés az „It’s Time for the Remix” címmel, ebben pedig arról írnak, miként lehet különböző paraméterek megadásával egy teljes hosszúságú zenei videóból valami egyedit alkotni.

Ehhez a YouTube-on lévő videóban a Remix gombra kell kattintanunk, majd ezt követően négy opcióból választhatunk. A Sound (Hang) gomb segítségével kivághatunk egy részletet az adott videóból, hogy aztán felhasználjuk a saját tartalmunkban, míg a Collab (Együttműködés) révén egymás mellé tudjuk tenni az eredeti felvételt és a saját verziónkat, ha például szeretnénk megmutatni egy koreográfiát.

Ezen kívül ott van még a Green Screen (Zöld Képernyő), amivel a videót a háttérbe helyezhetjük, ami akár a reakció videóknál is hasznos lehet, a Cut (Vágás) pedig egy öt másodperces részletet emel ki az eredeti tartalomból, hogy aztán bármelyik Shortshoz hozzáadható legyen.

Az Engadget szerint az új funkció már sokaknál elérhető a mobilalkalmazásban, de még nem minden felhasználóhoz jutott el. A portálnál arra is rávilágítottak, hogy a YouTube részéről szinte tökéletes volt az időzítés, hiszen náluk továbbra is elérhető a Universal Music szárnyai alá tartóz előadók és dalaik teljes listája, ellentétben rivális TikTokkal.

Utóbbi ugyanis még nem tudott megegyezni a kiadóval, amely minősíthetetlennek tartja a közösségi oldal által fizetett jogdíjak összegét, ami állításuk szerint egyrészt jóval kevesebb annál, amit a többi platform fizet, másrészt új ajánlatuk ennél is csekélyebb díjazásról szólt. A felek közötti szerződés február 1-től szűnt meg, a felhasználók pedig kénytelenek más hanganyagokat választani olyan videóik alá, ahol a Universal égisze alatt kiadott valamelyik dal szólalt meg.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram