2023.12.01.TomiSpark

Így készíthetünk emojit a fotóinkból a Google újdonságával

Ha Androidot futtat a telefonod és használod a Google Messages szolgáltatást, akkor érdemes tesztelni azt a néhány újítást, amit a keresőóriás jelentett be nemrégiben. Ezek közül az egyik révén a reakcióknál szokásos hangulatjelek mellé a fotóinkat is felhasználhatjuk úgynevezett photomojiként, de tovább hat frissítést is bejelentettek a vállalat blogján.

Mérföldkőhöz érkezett a Google Messages, hivatalos beszámolójuk szerint ugyanis már sikeresen átlépték a havi egymilliárd aktív felhasználót, ezt pedig egy sor újítással jelentették be, melyek közül némelyik egészen mókásra sikeredett.

Photomoji

Itt a lényeg, hogy az üzenetekre reagálni is tudunk a megszokott hangulatjelekkel, de mostantól kezdve a Google AI révén kedvenc fotónkkal is megtehetjük ezt. Ehhez arra lesz szükség, hogy az állandó emojik melletti Create gombra nyomunk, kiválasztjuk az adott fényképet, kijelöljük rajta, amit szeretnénk, majd egyszerűen elküldjük.

Voice Moods

Egyrészt a Google kiemelte, hogy javítottak a hangüzenetek minőségén a bitráta és a mintavételi sebesség növelésével, másrészt pedig jelezték, hogy a Voice Moods révén adott hangulatokat adhatunk a hangfelvételekhez, ezzel is jobban kifejezve, hogyan érezzük magunkat. A gyakorlatban tehát ez annyit tesz, hogy egy emojit és ennek megfelelő hátteret kapunk a hangüzenethez.

Képernyő effektek

Ennek a lényege, hogy a szavakhoz különböző animációkat párosítanak. Ha például egy üzenetbe azt írjuk, hogy szeretlek, akkor szívek jelennek meg a képernyőn, ha pedig azt, hogy havazik, akkor jönnek a hópelyhek.

Személyes buborékok

Az egyéni vagy felhasználói buborékokkal testre szabhatóvá válik egy beszélgetés háttere. Ez nem vadonatúj találmány, hiszen sok más chat platformon láttunk már hasonlót, ám mindenképp színesebbé és hangulatosabbá teszi az üzenetküldőt. Ha szeretnénk, minden egyes beszélgetéshez másik színt választhatunk, így a Google szerint az olyan szituációkat is elkerülhetjük, amikor véletlenül rossz helyre küldünk el egy üzenetet.

Reakció effektek

Ez egy olyan kiegészítő lesz a Messages appban, amellyel szinte életre kelnek az egyes reakciók. Ha nyomunk egy lájkot, akkor például egy animált kézhármas táncol az üzenetbuborék körül, de más emojik révén is elérhetők a varázslatok, mégpedig az alábbiak esetében: 👍❤️ 😂😮😡👎💩🎉😠😢.

Animált emoji

Ez is olyan dolog, amit már láttunk máshol, viszont örülünk annak, hogy egy újabb helyen elérhető, mert ezzel még jobban sikerül feldobni az amúgy eddig egészen egyhangú alkalmazást. Jó néhány mozgó emojiból válogathatunk.

Profilok

Még egy dolog, ami korábban nem volt, de jól mutatja, hogy a Google igyekszik lépést tartani a trendekkel, mivel mostantól arra is lehetőségünk nyílik, hogy egyedi nevekkel lássuk el az egyes telefonszámokat. Ez egyébként a Messagesben tényleg hasznos lesz, hiszen idegen számoktól is kaphatunk üzeneteket, de így szinte biztosan tudni fogjuk, hogy ismerősről van-e szó vagy sem.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram