2022.11.17.TomiSpark

Így készít nekünk italokat az Amazon Alexa

A népszerű virtuális asszisztens sok esetbe hasznos társunk lehet, de az Audax nevű YouTube-csatorna rájött, hogyan lehetne még jobbá tenni az eszközt. Ennek érdekében sikerült elérniük, hogy egy italadagolót is irányítson, persze azt is ők rakták össze.

Az Amazon sokféle terméket kiadott már az Alexa pedig az egyik legismertebb ezek közül, de úgy látszik nem mindenki elégszik meg az asszisztens alapvető képességeivel. Az alábbi videó ezt tökéletesen prezentálja, mivel az Audax gazdái úgy programozták, hogy négy különböző italra vonatkozó hangkérést tudjon teljesíteni egy házilag összerakott italautomatával.

A Gizmodo beszámolója szerint ennek a szettnek a kialakításához - amit végül egy asztalba építettek, hogy stílusos legyen - többek között egy Arduino Mega 2560 fejlesztői lapot alkalmaztak, amely a pumpáló mechanizmusokat vezérli, valamint szervókat, amelyek felemelik és leeresztik az adagoló fúvókákat.

Az biztos, hogy egy ilyen cucchoz kell a mérnöki leleményesség, valamint az időt is rá kell szánni, így valószínűleg kevesen vállalkoznak majd ennek kialakítására otthon, de ötletnek nem rossz.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram