2023.09.29.TomiSpark

Így használhatod a mesterséges intelligenciát a Meta platformjain

Többek között a Facebook és az Instagram felületén is alkalmazhatóvá váltak olyan újdonságok, amelyeket a mesterséges intelligenciára alapoztak. Ezeket a képszerkesztésnél és a matricák generálásánál hasznosíthatjuk majd a Meta közleménye szerint. Mutatjuk, hogyan válnak ezek elérhetővé!

A következő hónaptól eddig még nem látott lehetőséget ad felhasználói kezébe a Meta. Nemsokára ugyanis az MI által generált matricákat használhatunk, melyek több platformon, így tehát a Facebook, az Instagram, a Messenger, valamint a WhatsApp felületén is elérhetővé válnak. Ezek lényegében arról szólnak, hogy Llama 2 technológiáját és az Emu nevű képgenerálási alapmodellt használva a szöveges üzeneteket másodpercek alatt több egyedi, kiváló minőségű matricává alakítja nekünk a rendszer.

Ezeket a privát üzeneteknél is bevethetjük és az önkifejezés újfajta módját kínálja majd, de kezdetben még csak az angol nyelvű felhasználók érhetik el, ugyanakkor szinte biztosan megjelenik globálisan is a közeljövőben.

A mesterséges intelligencia még a képszerkesztésben is a segítségünkre lesz, mivel hamarosan megjelennek a Restyle és a Backdrop funkciók az Instagramon. Előbbinél az általunk leírt vizuális stílusok alkalmazásával gondolhatjuk újra képeinket különböző parancsok által, míg utóbbi esetében megváltoztathatjuk a kép jelenetét vagy hátterét. Az olyan felkérések, mint a „tegyél egy fenséges sarki fény elé”, arra késztetik a rendszert, hogy a mögöttünk vagy körülöttünk lévő dolgokat módosítsa.

Fontos, hogy ezeknél a megváltoztatott képeknél a vállalat ígérete szerint mindig jelezni fogják majd, hogy mesterséges intelligenciát használtak a szerkesztés során, mivel így elmondásuk szerint biztonságosak és megbízhatóak lehetnek a felkínált lehetőségek.

Arra is lesz esélyünk, hogy az MI által működtetett asszisztensre támaszkodjunk, akár a csevegések, akár a a Ray-Ban Meta okosszemüvegben és a Quest 3-ban. A szöveges módot valószínűleg többen fogják igénybe venni a jövőben, ehhez pedig Binggel kötött keresési partnerségünk révén valós idejű információkhoz fér hozzá, és képgeneráló eszközt is kínál majd az MI.

Mindezeken túl a Meta 28 új mesterséges intelligenciára épülő karaktert alkotott, akikkel üzeneteket válthatunk a különböző platformokon és mindegyik egyedi háttértörténettel, személyiséggel, véleménnyel és érdeklődési körrel rendelkezik. A csavar ebben, hogy a hitelesség kedvéért néhányukhoz valódi hírességeket kértek fel, akikkel együtt alkották meg ezeket a személyiségeket. Többek között Kendall Jenner, Chris Paul, Naomi Osaka, Paris Hilton, Snoop Dogg és Tom Brady is besegített nekik, így hangjukkal és képmásukkal látták el az egyes chatbotokat, amelyek viszont fiktív karakterek.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram