2023.07.05.TomiSpark

Igazi videóklipekre számíthatunk a Spotifyon

Jelentős újításra készül a vállalat a sajtóban megjelent hírek szerint, ami jelentős előnyt biztosíthat a riválisokkal szemben, ha jól sülnek el a dolgok.

A Spotify még mindig rengeteg felhasználóval büszkélkedhet, de értelemszerűen szeretnék minél huzamosabb ideig a platformjukon tartani az embereket. Ehhez azonban újításokra van szükség, a cégnél pedig úgy látszik, a videóklipekben látják ehhez a kulcsot.

Mivel a Spotify egy audiostreaming így alapvetően csak hallgatni lehet a zenét, ami alól kivételt képeznek azok a félperces rövid videók, amiket a dalokhoz a szerzők tudnak feltölteni, ám a Bloomberg cikke alapján ennél is továbbléphetnek hamarosan. Az értesüléseik szerint már elkezdődtek a tárgyalások arra vonatkozólag, hogy az egyes dalok mellé a hozzájuk tartozó klipek is felkerülhessenek, így ha valaki ezekre is kíváncsi a zene mellett, akkor ehhez nem kell átmennie a YouTube-ra.

A Bloomberg kereste is ebben az ügyben a Spotify illetékeseit, ám a cég részéről egyelőre nem kívántak nyilatkozni. A lap úgy tudja, hogy a szolgáltató a Z-generációs felhasználók iránti versenybe szállna be nagyobb erővel a YouTube és a TikTok ellen, mégpedig nem véletlenül. A Google égisze alá tartozó videómegosztó is rendelkezik saját zenei streaming szolgáltatással YouTube Music néven, míg a TikTok tulajdonosa, a ByteDance, a Resso nevű szolgáltatásának bővítésén dolgozhat a háttérben.

A fentebb említett rövid videós újdonság mellett a Spotify egyébként látványosan igyekszik lépést tartani a trendekkel, mivel márciusban egy új, TikTok-szerű zenei kezdőképernyőt is bevezetett, amelyen keresztül lapozgatva és mini klipeket látva hallgathatunk bele az egyes dalokba mielőtt eldöntenénk, hogy valóban kíváncsiak vagyunk-e azokra.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram