2023.04.08.TomiSpark

Igazi szinkrontolmáccsá válhat a Google böngészője

A keresőóriás telefonjaiban már megjelent a Live Translate funkció, ez viszont hamarosan a Chrome felületén is alkalmazhatóvá válhat.

A Pixel telefonokban az említett funkció alapvetően audiofájlokat tud feliratozni az eredeti nyelven, ezt viszont később más nyelvekre is képes lefordítani. Ez a mostani változatában angol, francia, német, olasz, japán és spanyol nyelvekre tud fordítani, de vélhetően még fejlődni fog a jövőben.

Fotók: Reddit/Android Police

A fejlődésre egyébként egy jó jel, hogy az Android Police cikke szerint egy Reddit-felhasználó kiszúrta a Chrome korai tesztváltozatában is a funkciót. A Chrome Canary nevű variáns ugyanis tartalmazza a Live Translate-et is, amivel lehetővé teszik a felhasználók számára az élő feliratok valós idejű fordításának tesztelését.

Ez akár egy videó lejátszásakor is működik, a fordítás vagy a feliratozás azonban nem automatikus. Ezt egy külön kapcsolóval irányíthatjuk a beállításokban pedig több apróbb dolgot is módosíthatunk tetszés szerint a tesztváltozatban, így például a szövegdobozt is úgy helyezzük el, ahogy nekünk szimpatikus, ezt pedig összecsukhatjuk, vagy akár rögzíthetjük is a képernyőn.

Azt fontos leszögezni, hogy bár az újítás nagyon hasznos lenne, egyelőre még csak egy tesztről van szó, vagyis alsó hangon még legalább néhány hónapba telhet, mire széles körben bevezetésre kerülnek ezek a fejlesztések.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram