2024.04.03.TomiSpark

Idegesítő problémára kínál megoldást a Microsoft

Valószínűleg sokan jártak már úgy, hogy épp akkor merült le az Xbox vezeték nélküli kontrollere, amikor leültek volna játszani, esetleg egy fontos hívás közben adta meg magát a mobil akkuja. Az ilyen szituációkat persze a felhasználók maguknak köszönhetik, mivel elfelejtették feltölteni az eszközt, de a redmondiak kitaláltak erre valamit.

Az MSPowerUser cikke szerint a Microsoft még 2022-ben nyújtott be szabadalmat egy új rendszerre, ami nagyban elősegítené, hogy ne a legrosszabb pillanatokban merüljenek le a számunkra fontos kütyük. Ez nem áprilisi tréfa, tényleg régóta foglalkoznak már az ötlettel, aminek részleteit nemrégiben közzétették az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala (USPTO) honlapján.

Fotók: MSPowerUser

A fejlesztés lényege, hogy a készülék kapacitása és a használati előzmények alapján értesítést kapunk, amikor töltenünk kell az eszközünket. Ez pedig megvalósulhat egy Xbox kontroller, telefon, fejhallgató, tablet, laptop és hasonlók esetében is. A Microsoft szerint a szabadalmaztatott rendszer azt vizsgálja, az emberek miként használják az eszközeiket. A használati szokásokból megmondható, milyen napszakokban, milyen időközönként és nagyjából mennyi ideig vesszük igénybe ezeket, így ennek köszönhetően nagyobb valószínűséggel jelezhetik nekünk az eszközök, mikor kell tölteni.

A cég ugyanis úgy látja, a hagyományos módszerrel szemben, amikor csak egy bizonyos százalék alapján kapunk értesítéseket, a rendszer azokban az időszakokban fog figyelmeztetni minket, amikor általában használjuk az adott eszközt. Szintén kevésbé lehetünk feledékenyek, ha mondjuk olyan játékot tolunk, ami a grafikája miatt többet fogyaszt, ilyenkor például az Xbox kontrollerén egy LED-fény villan majd fel vagy egy felugró értesítést kapunk a képernyőn és a telefonunkon.

Bár most még nem tudni, a fejlesztés mikor próbálható ki élesben is, elsőre nagyon hasznosnak hangzik és valószínűleg sokan hálásak lennének a megoldásért.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram