2023.08.15.TomiSpark

Húsvéti tojások még mindig akadnak a Google-ben

Időnként elrejtenek néhány látványos dolgot a világ legismertebb keresőjében. Az apró rejtett meglepetéseket húsvéti tojásoknak hívjuk, ezekből mindig találunk néhányat a Google-ben, de időszakosan változhat, hogy éppen milyen jellegű tartalmakra bukkanhatunk. Cikkünkben megmutatunk párat a jelenleg is fellelhető apróságok közül.

Meteorzápor a képernyőn

Általában a Google-nél szeretnek az aktuálisan felkapott témákhoz és jelenségekhez kitalálni meglepetéseket, így például az augusztusi meteorzápor idejére is elrejtettek valamit a keresőben. Ebben az időszakban ugyanis a Perseida meteorrajnak köszönhetően lenyűgöző látvány fogad minket az égbolton éjszakánként, de akkor sem kell csüggednünk, ha esetleg lemaradtunk volna a jelenségről. Amennyiben magyarul beírjuk, hogy hullócsillag vagy azt, hogy hullócsillagok, a képernyőn is láthatunk ilyeneket.

Super Mario is megihlette a fejlesztőket

2023-ban jött ki a A Nintendo és az Illumination új animációs filmje a Super Mario Bros.: A film című alkotás, ennek örömére pedig a Google is alkotott valamit. Ha beírjuk a Super Mario Bros film, esetleg a Super Mario Bros movie kifejezéseket, akkor az ilyenkor szokásos áttekintő rész és a cím mellett egy apró érmeblokkot találunk, amit akárhányszor lenyomunk újabb érméket szerezhetünk. Ezzel persze nem sokra megyünk, de ez is egy érdekes rejtett tartalom, amit érdemes kipróbálni.

Ha szeretted a Jóbarátokat, akkor ezt is fogod

Valahogy a Jóbarátok című sorozat annyira időtálló tudott maradni, hogy még mai napig megmozgatja az emberek fantáziáját. A számtalan ismétlés ellenére is sokak kedvence maradt, a széria 25. évfordulójának tiszteletére pedig a Google olyan animációkat rejtett el, amelyek az egyes szereplőkhöz kapcsolódnak. Ez 2019-ben volt, de továbbra is megtalálható a keresőszolgáltatásban. Ha például Joey Tribbiani nevét írjuk be, akkor egy pizzaszelet fog megjelenni, erre kattintva pedig a fura szendvicse áll össze a képernyőn. Ha Chandler Bing nevére keresünk, a fotelre kattintva az általa örökbefogadott állatok sétálnak át a képernyőn, Rachel Greenre keresve már a karakter hajviseletéről kapunk fotókat.

Phoebe Buffay esetében a hírhedt Büdös macska című dalt hallhatjuk, illetőleg egy piszkos cica sétálgat előttünk, Monica Gellernél a tisztaságmániára kapunk egyértelmű utalást, míg testvére, Ross Geller nevét beírva a híres kanapés jelenetre utalnak, így a képünk is többször eldől, mielőtt megtörténne a baj és eltörne az ülőalkalmatosság. Az alábbi videó ezt tökéletesen bemutatja, igaz azóta már változott a Google elrendezése, de minden ugyanúgy működik, mint korábban.

A Barbie sem maradhatott ki

Filmes és sorozatos utalásokból elég sok van a Google-ben, pont a jelenleg is felkapott Barbie című mozi maradt volna ki? A keresőben ez is kapott egy húsvéti tojást, amihez akár magyarul is beírhatjuk, hogy Barbi, akkor is minden tiszta rózsaszín lesz, a bal alsó gombra kattintva pedig csillogni fog a képernyőnk.

A Baby Yoda sem

Bár van még néhány ehhez hasonló, utolsó ilyenként még említést tennénk a Baby Yodáról, mert ezt beírva a jobb alsó sarokban jelenik meg nekünk, majd ha rákattintunk különleges erejéről tesz tanúbizonyságot. Akkor is ez a helyzet, ha magára a sorozatra keresünk rá.

Hiányzik a Snake? A Google segít!

Néhány játék igazi klasszikussá nőtte ki magát, a Snake pedig abszolút ilyen, így a Google-ben is megtaláljuk. Ha beírjuk, hogy Snake Game, akkor megjelenik a játék, amivel azonnal játszhatunk. Sok sikert mindenkinek!

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram