2021.01.05.admin-fazis

Hosszú várakozás után megérkezett az AirPods Max!

Az AirPods Max ősz óta várakoztatja az Apple szerelmeseit. Most pedig decemberben bejelentette a márka az AirPods Max megjelenési dátumát. Ebben a cikkben kitérünk mindenre, amit tudnunk kell az Apple új AirPods Max fejhallgatóról, beleértve a megjelenés dátumát, a készülék kialakítását, jellemzőit, specifikációit és árát.

Megjelenési dátum

Az Apple nem tétovázott: 2020. december 8-án jelentette be az AirPods Max bevezetését, és azonnal előrendelhetők voltak az Apple Store-ból. December 15-én szállítják, és általában online vagy boltokban vásárolhatók meg. Itthon az Apple hivatalos oldalán vagy az Alza.hu-n szerezheted be újonnan.

„Télire jó”

Az AirPods Max fülön kívüli fejhallgató, ami azt jelenti, hogy a párnás füllcsészék teljesen bezárják a felhasználó fülét. (Feltehetően emiatt mondta az egyik titokban szivárogtató felhasználó Twitteren, hogy az Apple következő terméke "télire jó".) 

A vezérlők tartalmaznak egy úgynevezett „Digital Crown”-t, amelyet az Apple Watch vonalról vettek át. Ez a funkció kényelmessé és pontossá teszi a hangerőszabályzást.

Funkciók

Tekintettel az árra – amire mindjárt kitérünk - ésszerű lenne elvárni, hogy az AirPods Max kiváló hangminőséget adjon számunkra, amit teljesít is. Ugyan nem dobhártyát rezegtető basszust kapunk a készüléktől, sokkal inkább egy részletes hangzást és egy kényelmes használati élményt. Továbbá a fülzár hatékony, ami teljesen elszigeteli a hallójáratokat a külvilágtól.

De az AirPods Max tovább megy azon, hogy aktív zajcsökkentést kínál (beleértve az AirPods Pro-hoz hasonlóan az átlátszóság módot is, ha szeretnénk hallani, mi történik a külvilágban). A fejhallgató az úgynevezett „Spatial Audio”-t is lejátsza. 

Technikai jellemzőit tekintve a hang egy 40 mm-es dinamikus vezetőből és egy kettős neodímium gyűrűs mágneses motorból származik. Mindkét oldalon található egy H1 chip, amely másodpercenként kilencmilliárd műveletet képes végrehajtani, és ezek optimalizálják a hangminőséget a számítási hang segítségével. 

Az AirPods Maxon a várakozásoknak megfelelően a Siri is működik (ahogy a kihangosító „Hey Siri!” is) és azt is képes észlelni a készülék, hogy mikor van a fejünkön és mikor vesszük le a fejünkről a készüléket. Emiatt nem kell azzal bajlódnunk, hogy ki-be kapcsoljuk a fejhallgatót.

A többi AirPod-hoz és az új Beats fejhallgatóhoz hasonlóan könnyen csatlakoznak az iPhone telefonokhoz és más Apple-termékekhez.

Azonban van pár hibája is a fejhallgatónak

Egyes felhasználók szerint az AirPods Max nehezen csatlakozik rá eszközökre és probléma lehet az audióval. Viszont ezeket a rendszerhibákat lehet orvosolni azzal, ha újra indítjuk a fejhallgatót és alapbeállításra állítjuk. Hogy ezt hogy tehetjük meg? Az interneten találsz róla tutoriálokat, amik részletesen elmagyarázzák.

Ennyibe kerül a minőségi fejhallgató

A jó minőségért cserébe viszonylag magas árat is kell fizetnünk – ahogy azt már z Apple-nél megszokhattuk. AirPods Max 549 fontba / 549 dollárba kerül. Megvásárolhatjuk közvetlenül az Apple-től, de más kereskedők (valamennyivel) olcsóbb árat szabhatnak neki.

Inkább egy alternatív megoldás mellett döntenél? Nyugodtan nézz körbe fejhallgató kínálatunkban, és válaszd ki a neked legszimpatikusabb modellt!

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram