2023.03.24.TomiSpark

Hordozható Mikróval állt elő a Makita

A márka még mindig a barkácstermékekről ismert, de ezúttal sikerült egy elképesztően vagány eszközt létrehozniuk, ami sok esetben hasznosnak bizonyulhat. Itt egy mikrohullámú sütő, amit bárhová magunkkal vihetünk.

A Makita portfóliója nagyrészt még mindig az ipari termékekből vagy az egyes barkácseszközökből és szerszámokból áll, ugyanakkor igyekeznek nyitni más irányokba is, ahol hasznosítani tudják az eszközök fejlesztése során megszerezett tudásukat, így például ebédlői és munkahelyi termékeket is gyártottak már.

Ezt most egy alapvetően konyhai berendezés esetében próbálták meg átültetni, de nem éppen a megszokott módon. Ha ugyanis a Makita készít egy mikrót akkor arra talán nem sokan kapják fel a fejüket, a japánok viszont gondoltak egyet és piacra dobtak egy olyan változatot, amit akár egy túrázáshoz is elvihetünk magunkkal, de még egy kisebb kerti partin is jól jöhet. A gyártó leírása szerint ideális a legkülönbözőbb környezetekben, beleértve építkezéseket, a katasztrófavédelmet, de még az autóban való étkezésre is ajánlják.

A cég néhány nappal ezelőtt adott ki hivatalos közleményt arról, hogy a Next Generation Technology (XGT) névre hallgató vezeték nélküli elektromos eszközeit egy 500 W-os teljesítményű mikróval bővítette, ami akár 8 percig is képes melegíteni az ételt, majd automatikusan átvált egy kisebb teljesítményű, 350 W-os üzemmódra. Ehhez egy XGT 40V Max 8Ah akkumulátorral van felszerelve, ami ha teljesen feltöltött állapotban van, akkor elvileg a mikró 11 adagnyi kaját, vagy 20 darab, egyenként 200 ml-es italt képes felmelegíteni.

A hordozható sütő egy átlag mikróhoz képest viszonylag könnyű a maga 10 kilójával, de még egy vállpántot is adnak hozzá a könnyebb szállíthatóság érdekében. A Makita számos biztonsági funkciót is beépített a vezeték nélküli mikrohullámú sütőbe, ami azonnal kikapcsol, ha használat közben kinyitják az ajtót, és van egy további biztonsági funkció, amely kikapcsolja, ha esetleg leborulna valahonnan.

A mikrohullámú sütő USB-porttal is rendelkezik az elektronikus eszközök töltéséhez, amelynek maximális kimeneti teljesítménye 2,4A 5V mellett. Ami sajnálatos, hogy a mikrót egyelőre csak Japánban fogják forgalmazni, arról pedig nem adtak információt, hogy a közeljövőben másutt is elérhetővé teszik-e, de reménykedni azért szabad.

Ami az árát illeti, az alap kivitel 71 500 jenbe, azaz körülbelül 190 ezer forintba kerül.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram