2023.07.09.TomiSpark

Hordozható házimozival állt elő a Sony

Úgy látszik még van új a nap alatt, mivel az ismert gyártó kiadott egy olyan hordozható terméket, amivel elviekben jelentősen javíthatjuk a filmnézések élményét.

Nem túl megjegyezhető név a HT-AX7, de a Sony így keresztelte el legújabb kütyüjét, aminek a formájából nem biztos, hogy egyből megmondanánk, mire is való. Az eszköz gyakorlatilag egy olyan Bluetooth hangszóró, ami kapott két leválasztható plusz egységet a tetejére, a turpisság pedig pont itt rejlik.

Fotók: Sony

Ezek a leemelhető elemek elhelyezhetők a helyiség bármelyik pontjára, ezzel pedig nagymértékben javítható a térhangzás még akkor is, ha esetleg elutaznánk valahová. Mivel egy nyaralóba az emberek többsége aligha viszi magával a komplett hangprojektort otthonról, ezért a Sony részéről gondoltak egyet és új megközelítést alkalmaztak a hordozható hangszóróknál.

Utóbbiak többsége ma már elég kompakt mérettel rendelkezik és a súlyuk sem túlzottan nagy, így gyakorlatilag bárhová magunkkal vihetjük, csak megfelelő töltöttségre és egy másik eszközre van szükség, amivel összepárosítjuk. Ez a durván kétkilós és egy töltéssel 30 órás lejátszásra képes HT-AX7 esetében sincsen másképp, ám a plusz egységekkel még jobb hangzás érhető el, miközben a beállításokkal sem kell vesződnünk.

A hivatalos leírás szerint a hangerőt és minden egyéb apróságot a rendszer igyekszik automatikusan kezelni, ráadásul hasznos funkciókból sincsen hiány. A 360 Spatial Sound Mapping által a hangszóró olyan hatást kelt, mintha több hangforrás venné körül a felhasználót, az upmixer pedig térhatásúvá alakítja át a sztereó hangokat.

Mindezek a különleges X-Balanced hangszórók által mennek végbe, amelyekből két aktív, továbbá két aktív hangkeltő helyezkedik el az eszközben, de ezektől kisebb a torzítás mértéke. A készülék Bluetooth 5.2 technológiával működik, egy teljes feltöltéshez pedig négy órára van szükség, míg a megvásárlásához 550 euró, átszámítva jelenleg nagyjából 213 ezer forint kell majd az augusztusi bevezetéstől kezdve.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram