2021.02.18.admin-fazis

Honor View 40: Az első független telefon a Huawei-el való szétválás óta

A Honor végre kitört a Huawei árnyékából, és már a szétválás után néhány héttel egy nagyon erős telefonnal rukkolt elő. Egyelőre csak a kínai piacon elérhető, bár minden valószínűség szerint globálisan is értékesítik majd.

Egy rövid összefoglaló a Honorról

A Huawei és Honor szétválásának oka az Egyesült Államok által szabályozott kereskedelmi tilalom volt. Ez mindkét társaságot érintette és a szétválás végre biztosíthatja, hogy a jövőben a Google szolgáltatásai elérhetők legyenek ezeken a készülékeken is.

Igaz, azt még nem tudjuk, hogy a Google végül feloldotta-e a Honor szolgáltatási tilalmát, amit a Huawei leányvállalataként elszenvedett. Ez azért fontos kérdés, mert a Google Mobile Service nélkül a Honor View 40 értelemszerűen semmilyen Google alkalmazást (például Gmail, YouTube, Play áruház) nem tudna futtatni.

Emiatt őszintén reméljük, hogy a Honor View 40 megkapja a Google szolgáltatásait, hiszen akkor Európában is elérhetjük a készüléket. Lehetséges, hogy ezeket a szolgáltatásokat már előre telepítik majd a telefonokon. 

Egyébként a legújabb Honor telefonokat korábban V-sorozatként értékesítették Kínában, így a  View elnevezés arra utal, hogy a készülék már „újra tervezve” kerülhet a globális piacra. Éppen ezért ne keverjük a két elnevezést, annak ellenére sem, hogy logikailag teljesen helytálló lenne. A telefon már 550 dollártól elérhető, ami igazán kedvező árnak tekinthető.

A telefon külseje is komoly tudásra enged következtetni

A készülék nagyon letisztult, igényes dizájnt közvetít, a 6,72 hüvelykes, ívelt OLED kijelző is erről tanúskodik. Tökéletes élményt nyújt a 2676x 1236 pixeles felbontással rendelkező kijelzőn való videózás, képnézegetés és szerkesztés.

A telefon hátlapján egy megszokottnál nagyobb, 3 kamerából álló szigetet találunk, ami igazán profi hatást kelt. A szögletes kialakítás és jól választott méret lehetővé teszi a kényelmes használatot. Mindenki megtalálja a stílusban hozzá közel állót, hiszen fekete, ezüst titán és rose gold színekben jelent meg.

 A telefonos játékok szerelmeseinek külön jó hír, hogy 120 Hz-es frissítési gyakorisággal, 10 bites színtámogatással és HDR10+ tanúsítvánnyal rendelkezik a kijelző. Ezek az adatok elősegítik, hogy a játékok szinte életre keljenek a kezünkben.

Mit tud az óriási, 3 kamerából álló sziget?

Manapság a telefonok kamerája vetekszik a profi fényképezőgépek objektívjeivel és erre a Honor rátesz még egy lapáttal. A telefon hátuljában 3 kamera van beépítve, amik fantasztikus képeket eredményeznek.

Tartalmaz egy 50 megapixeles fő kamerát, 8 megapixeles széles látószögű kamerát, valamint egy 2 megapixeles makro lencsét. Ezen felül egy lézeres autófókusz modult is találunk, közvetlenül a LED vaku mellett. A szelfi kamera 16 megapixeles és színhőmérséklet-érzékelő segíti a munkáját. Ezek a kis hozzáadott extrák mind arról gondoskodnak, hogy tökéletes képeket készítsünk, csupán néhány kattintással.

5G mobilhálózat bárhol a Honor View 40-nel

A processzor integrált 5 G modemmel rendelkezik, így elérhető rajta a szuper gyors internet. Sajnos a világon még nincs kiépítve mindenhol a megbízható 5 G hálózat, de reménykedjünk benne, hogy ez az opció minél hamarabb elérhető lesz a bolygó legtöbb pontján.

A készüléket egyébként egy 7 nm-es MediaTek Dimensity 1000+ chip szett hajtja, 8 GB RAM-mal felfegyverkezve, ráadásul 128 GB-os és 256 GB-os modell közül választhatjuk ki a nekünk megfelelő modellt. A súlya 189 gramm, ami biztosít afelől, hogy egy minőségi anyagból összerakott telefont tartunk a kezünkben.

 Hihetetlen töltési sebesség

A készülék Li-Po 4000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, ami támogatja a 66W-os gyorstöltést. Rekord idővel, már 35 perc alatt tölt fel nulláról 0-ról 100%-ra, míg a 60%-os töltöttséget pedig már 25 perc elteltével képes produkálni. 50W-os töltővel érkezik és vezeték nélkül is alkalmas töltésre. Mai rohanó világunkban ez kiemelkedően fontos szempont lehet.

Egy biztos: ez a telefon lenyűgöző áron érhető el és minden olyan funkciót elérünk vele, ami a telefon használatát könnyűvé, praktikussá és kényelmessé teszi. Nagyon bízunk benne, hogy a Google is megkapja az engedélyeket a Honorral való koprodukcióra.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram