2023.03.31.TomiSpark

Hivatalosan is elmarad az idei E3

A kiállításon való részvételüket sorra mondták le a legnagyobb cégek, így félő volt, hogy érdektelenségbe fullad a rendezvény, ám a szervezők még ezt megelőzően léptek egyet. Idén biztosan nem lesz E3, de a történtek után a folytatás is erősen kérdéses.

A világ egyik legismertebb játékexpójaként tartják számon az E3 kongresszust, ám az elmúlt hetekben és hónapokban szépen lassan elveszítette az értelmét. A Microsoft, a Nintendo, a Ubisoft és a játékipar más nagy szereplői mind megerősítették, hogy nem lesznek jelen az E3 2023-as kiállításon, így az sem meglepő, hogy bejelentették, az egészet lefújják.

Az Engadget cikke szerint az Entertainment Software Association megkezdte a tagok értesítését az E3 törléséről, mivel álláspontjuk szerint jelenleg nincs meg a megfelelő számú érdeklődő. Az ESA a Twitteren megerősítette a lemondást, és kiadott egy nyilatkozatot a ReedPop globális játékügyi alelnökétől, Kyle Marsden-Kish részéről.

„Nehéz döntés volt ez, mert mi és a partnereink annyi erőfeszítést tettünk az esemény megvalósítása érdekében, de azt kellett tennünk, ami az iparágnak és az E3-nak is jó. Megértjük, hogy az érdekelt cégek nem tudtak volna játszható demókat készíteni, és hogy a forrásokkal kapcsolatos kihívások miatt az E3-on való részvétel ezen a nyáron olyan akadályt jelentett, amelyet nem tudtak leküzdeni. Azoktól, akik elkötelezték magukat az E3 2023-ra, bocsánatot kérünk, hogy nem tudunk olyan bemutatót tartani, amit megérdemeltek volna és amit a ReedPop eseményeivel kapcsolatban elvárhattatok” - írták a közösségi oldalon.

Arra vonatkozóan, hogy a jövőben látjuk-e még az E3-at, az ESA elnökét, és vezérigazgatója, Stanley Pierre-Louis-t is megkérdezték a média képviselői, ám nem volt hajlandó nyilatkozni, csak annyit árult el, hogy igyekeznek fejleszteni a rendezvényen.

Az esemény június 13. és 16. között zajlott volna Los Angelesben, és 2019 óta ez lett volna az első E3-as esemény személyes jelenléttel.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram