2022.10.17.TomiSpark

Hivatalosan is bemutatkozott a Razer Edge

Pár nappal ezelőtt már elárultak néhány információt a hordozható konzolról, ám a rövidke videó, valamint a neten terjedő fotókon kívül nem sokat lehetett tudni róla. A RazerConon azonban a várakozásoknak megfelelően már teljes valójában mutatták meg az érdeklődőknek.

A szűkszavú prezentáció után most már végre minden lényeges dolgot elárultak a Razer a Qualcomm és a Verizon közös játékkonzoljáról, ami a Razer Edge névre hallgat. Az eszköz egy 6,8 hüvelykes AMOLED képernyővel rendelkezik, amely 144 Hz-es frissítési frekvenciára és 2400 x 1080-as Full HD+ felbontásra képes, valamint a gyártó állítása szerint a kijelző 87 százalékkal több pixelt tartalmaz, mint a versenytársak készülékei. Összehasonlításképp, a Steam Deck, mint a piac egyik legfelkapottabb modellje, 1280 x 800-as felbontást tud, de az Engadget beszámolója kitért arra is, hogy az Edge Gorilla Glass érintőpanelje figyelemre méltó 288 Hz-es mintavételi frekvenciával rendelkezik.

A készüléket a a Snapdragon G3x Gen 1 Gaming rendszerchip hajtja, amit a Qualcomm és a Razer közösen fejlesztettek ki, ráadásul a hírek szerint a fő cél az volt, hogy ebben az eszközben tegyen majd jó szolgálatot. Található még benne egy 3 GHz-es, okta-core Kryo CPU és egy Adreno GPU aktív hűtéssel és hat szellőzőnyílással, az akku 5000 mAh kapacitású, továbbá 8 GB LPDDR5 RAM-mal és 128 GB tárhellyel rendelkezik. Az audio fronton sztereo hangszórókat helyeztek el, Verizon Adaptive Sounddal és egy pár digitális mikrofonnal, de egy webkamera is helyet kapott, mivel gondoltak azokra is, akik streamelni szeretnének majd az újdonsággal.

Fotók: Razer

A terméken az Android 12 fut, az olyan alkalmazások, mint az Xbox Cloud, az Epic Games, vagy az Nvidia GeForce Now szoftverek, már előre lesznek telepítve, így ebben sem szenvedhetnek hiányt a leendő felhasználók, de más fontos dolog is van még a szoftveres részen. Képes lesz például Bluetooth audió eszközöket is kezelni, ami jelentős segítség.

Az Edge-ben a új Razer Kishi V2 Pro vezérlő is egy érdekes pont, amely kialakításra ugyanazt tudja, mint Kishi V2, ezáltal programozható gombokkal, kiváló precizitású D-paddal, mikrokapcsolókkal, és 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval rendelkezik, illetőleg plusz dolog a HyperSense haptikus visszajelzésű rendszere. Mivel alapvetően felhőalapú játékokra tervezték, így a hivatalos közleményben külön kiemelték, hogy WiFi 6E-t kapott, ami 6 GHz-es csatornán működik, és több gigás sávszélesség támogatására képes, a megfelelő modell esetén pedig 5G-n keresztül is csatlakozhatunk a szolgáltatásokhoz.

Korábban már szó volt arról, hogy az 5G-re nagyban támaszkodik a három cég közös fejlesztése, most azonban kiderült, hogy két verzióról van szó. Az alapmodell 400 dollárról indul, míg a nagyobb testvére valamikor januárban érkezik, azt viszont nem tudni, mennyit kérnek majd el érte.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram