2022.02.02.TomiSpark

Hivatalos: Magyarországon is elindul az HBO Max

Egy ideje már arról szóltak a hírek, hogy hazánkba is megérkezhet a a WarnerMedia legújabb prémium streaming szolgáltatása, mely az eddig ismert HBO GO-t fogja leváltani. Immáron a bejelentés is megérkezett ezzel kapcsolatban, és kitűzték az indulás pontos dátumát.

Az HBO szolgáltatásai már a kábelcsatornák megjelenésétől fogva arról szólnak, hogy prémium tartalmat kapnak az előfizetőik. Erre mostanában is igyekeznek odafigyelni, ám ehhez a televíziós megjelenés már nem elég.

A csatorna streaming szolgáltatása már egy ideje létezik, korábban pedig több néven is létezett, ebből nálunk a GO volt a legismertebb, de volt ahol Now néven futott. Előbbi idén tavasszal eltűnik a magyar kínálatból, március 8-tól ugyanis érkezik az HBO Max.

Az újdonság olyan ismert gyártók alkotásait hozza el, mint a a Cartoon Network, a Max Originals, a Warner Bros., az HBO Originals vagy a DC. A váltás némi áremelkedést is magában hordoz, mivel a közvetlen előfizetésekhez esetében eddig 1890 forintot kellett havi szinten kifizetni, a márciusi indulástól kezdve viszont 2390 forint lesz az új ár.

Ez alól persze van kivétel, amennyiben kedvezményhez jut valaki. Erre két lehetőség is van, az aktív előfizetők ugyanis egyből átkerülnek az HBO GO-ról a Max felületére, számukra pedig 33%-al lesz kevesebb a havi összeg, míg az új előfizetők szintén megkapják ezt amennyiben március 8. és 31. között regisztrálnak.

Ami ezzel kapcsolatban kiváló hír, hogy a mindenkori összegre folyamatosan jár ez a kedvezmény. Lesz természetesen éves opció is, ahogyan az a streaming platformok esetében általában megszokott. Az HBO esetében ez 18990 forintot jelent.

Ami érdekes, hogy a Warnermedián belül külön egységhez tartoznak a televíziós adók és a streaming is, ami azt jelenti, hogy a saját gyártású műsorok esetében az HBO Originals és az HBO Max Originals elnevezés nem összekeverendő. Mindenesetre bármelyik tartalmat is nézzük a lényeg ugyanaz marad, egyelőre pedig elég biztató ígéretek hangzottak el.

Ilyen például a mozi premier után bő egy hónappal elérhető Warner Bros. filmek, a 4K felbontás, a korlátlan számban regisztrálható eszközök, valamint az öt felhasználói profil is kifejezetten jól hangzik. A streaming szolgáltatások piaca egyébként egyre nagyobb hazánkban, a Netflix és az Amazon Prime mellett lassan minden nagyobb médiaóriás kínál valamilyen pluszt a nézőknek.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram