2024.03.22.TomiSpark

Hivatalos: indul az Epic Games Store mobilos áruháza

A Game Developers Conference (GDC) egyik legfelkapottabb bejelentését az Epic Games szolgáltatta, miután kiderült, hogy online boltjuk különálló felületként érkezik az iOS-t és az Androidot futtató mobileszközökre is.

Mivel az Európai Unió digitális piacról szóló törvénye miatt az Apple is kénytelen volt más appboltokat beengedni a saját területére, így sokan számoltak arra, hogy a továbbra is hatalmas népszerűséggel rendelkező Fortnite visszatérhet a cég mobileszközeire. Csalódniuk kellett azonban mindazoknak, akik erre vártak, mivel az almás vállalat letiltotta az Epic Games fejlesztői fiókját.

Jött viszont márciusban a GDC, ahol az Epic Games Store üzemeléséért felelős Steve Allison először elmondta, az áruházukban PC-s fiókkal már 270 milliónál is többen regisztráltak, illetőleg további feltűnő számadatokkal is szolgált az érdeklődőknek, de a lényeg csak ezután következett. Allison ugyanis bejelentette, elindítják az Epic Games Store-t mobilokon is.

Fotó: 9To5Google

Ez annyit tesz, hogy létrejön egy vadonatúj alkalmazásbolt, ami a játékokra koncentrál majd, az Epic Games részéről pedig egy igazi multiplatform áruházként hivatkoznak rá, amely Androidon, iOS-en, PC-n és macOS-en egyaránt működik majd. A 9To5Google szerint a cég szeretne tisztességes feltételeket megteremteni minden fejlesztő számára, ami azonos bevételmegosztást kínál a különböző területeken. Míg az ismert áruházaknál 30-30 százalékot vesznek le a fejlesztőktől a játékuk által generált bevételekből, az Epic Games Store ezzel szemben csak 12 százalékot kér.

További információkat majd a közeljövőben terveznek elárulni, így a pontos indulás dátumát is, de mindenképp érdekes lesz látni, meddig juthat ez a projekt.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram