2024.04.13.TomiSpark

Hirdetéseket tesztelnek a Windows 11 Start menüjében

A Microsoft a Start menü Ajánlott szekcióját használná fel erre, ahol a Microsoft Store-ból származó alkalmazásokat reklámoznák.

A szoftvergyártó már több mint 10 éve kísérletezik a hirdetések valamilyen módon történő elhelyezésével, így például tette ezt tavaly a Windows 11 File Explorerén belül. Ehhez tegyük hozzá, hogy már a Windows 10 zárolási képernyőjén és Start menüjében is megjelenhetnek néha reklámok, de hamarosan a Windows 11 esetében is sor kerülhet erre a The Verge szerint.

A portál azt írja, már tesztelik a funkciót, a cég pedig visszajelzéseket vár a változtatásokkal kapcsolatban, így lehetséges, hogy a vállalat úgy dönt, a Windows 11 fejlesztői buildjeiben elhagyja ezeket a hirdetéseket, ha kiderül, nem elég népszerű a dolog.

Fotó: Microsoft

Az alkalmazásajánlatok persze kikapcsolhatók a Windows 11 Beállítások szekciójában, de úgy tűnik, hogy a Microsoft alapértelmezetten engedélyezni fogja ezeket. „Ez csak a Windows Insiderek számára jelenik meg a bétacsatornában az Egyesült Államokban és nem vonatkozik a kereskedelmi eszközeinkre” – írták a Microsoft részéről egy blogbejegyzésben.

A folytatásban tehát a tesztelők visszajelzéseikre várnak, a Microsoft pedig ezek alapján dönt majd a továbbiakról.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram