2023.11.04.TomiSpark

Hihetetlen, milyen videókat csinálhatunk majd a Samsung telefonjaival

Egy vadonatúj technológiáról rántotta le a leplet nemrégiben a koreai cég. Az újdonság által már nem kell amiatt aggódnunk, hogy a zoomolás által esetleg más fontos részletek lemaradnának a felvételeinkről. A funkció az ISOCELL Zoom Anyplace nevet kapta és meglehetősen látványos videóval mutatták be, bár egyelőre még nem tudni, pontosan mely telefonokban lesz alkalmazható.

Az iparági híreknek köszönhetően egyre többet tudhatunk meg a Samsung következő csúcstelefonjáról, így például jó esély van rá, hogy a napokban megjelent ISOCELL Zoom Anyplace funkció is része lesz a Galaxy S24 Ultrának. Ez persze egyelőre nem kapott megerősítést, az viszont már bizonyos, hogy a jövőbeli készülékekből többen is használatba vehetjük majd azt a technikát, amivel egyszerre tudjuk rögzíteni a komplett látómezőt, egyúttal a zoom által a részletekre is koncentrálni tudunk.

A videón bemutatják nekünk a 200 megapixeles érzékelőket használó zoomot, ami lehetővé teszi a szóban forgó funkció alkalmazását, egyúttal arra is kitérnek, hogy mindez a Qualcomm AI Engine segítségével működik, sajtóközleményükben pedig úgy fogalmaztak, hogy a funkció átveszi a mozgó témák követésével járó feladatokat videókészítés közben, így a felhasználóknak annyi dolguk van, hogy élvezzék az előttük lévő jelenetet a saját szemükkel.

Miközben a teljes képernyős nézet, illetőleg a nagyított nézet egyszerre felvehető, a Samsung szerint a képminőség sem romlik, ráadásul a rendszer a stabilizálásról is gondoskodik, így véleményük szerint az alkotók nagyobb szabadságot kapnak, mivel több szögből filmezhetnek és dinamikusabban. A ráközelítés így akkor is lehetséges kompromisszumok nélkül, amikor a kiválasztott téma a képernyő szélén van.

Fotók: Samsung

Emellett azonban mással is előrukkoltak, hiszen bevezetik az End-to-End (E2E) AI Remosaic funkciót. Itt egy folyamat zajlik be, melyben a nyers adatok kibocsátása a remozaic előtt történik, ami aztán a képjelfeldolgozáshoz (ISP) vezet, de még azelőtt, hogy a felvétel JPEG formátumban kerülne mentésre. Elvileg mindez egyszerre történik meg, így végeredményben egy gyorsabb képfeldolgozási időt kapunk, ezzel pedig a 200MP-es képek felvételi ideje csökken és a képminőség is jobbá válik.

A Samsung arra számít, hogy emiatt a felhasználók gyorsabban tudják majd elkészíteni és ellenőrizni a fényképeket, a képminőség ritkábban romlik a késleltetésből eredő adatvesztés miatt, így pedig az elkészült fotók részletgazdagabbak és színesebbek lehetnek.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram