2023.08.08.TomiSpark

Házilag javítanád meg az Xbox-kontrollered? Már van megoldás!

Ha eddig elromlott egy kontroller, akkor nem sok opciója maradt a játékosoknak. Bár sokak fejében megfordult, hogy megjavítják a használt eszközöket, erre csak félmegoldások voltak, ám a Microsoftnál úgy tűnik, tényleg figyelnek a felhasználók igényeire, mivel változtatnak ezen.

Ha egy cég környezetbarát módon akar működni és a hulladékok mennyiségét csökkentené, akkor annak az egyik legjobb módja, hogy tartós eszközöket gyárt vagy könnyedén javíthatóvá teszi a különböző kütyüket. A játékkonzolok kontrollerei például elég hamar elhasználódnak, majd mennek is a szemétbe, ha nem tudjuk újrahasznosítani ezeket valahogyan.

Ezt a problémát küszöbölheti ki a javítás, de az Xbox kontrollerei esetében erre nem sok esély volt eddig. A Lifehacker cikke szerint egy ideje már léteztek harmadik féltől származó javító megoldások, ehhez azonban a felhasználók hiába vártak gyári alkatrészeket. Ezen a helyzeten változtattak a Microsoft részéről, mivel a kontrollerekhez különböző javítókészleteket kezdtek el árulni.

A vállalat a cserealkatrészek mellett még letölthető használati útmutatókat is mellékel a javításokhoz, illetőleg bevezető videókat is készítettek a könnyebb érthetőség kedvéért. Jelenleg hivatalosan az Xbox Wireless Controller, továbbá az Xbox Elite Series 2 Wireless controller nevű eszközökhöz lehet beszerezni rezgőmotort, különböző gombokat, karokat és borításokat.

Ami az árakat illeti, a készleteket csomagokban lehet megkapni, így attól függ, melyiket szerezzük be. A standard verzió esetében durván 7000 és 12 000 forint közötti árakkal kell számolni, míg az Elite Series 2 esetében nagyjából 8400 forinttól indulnak a csomagok, a legdrágább pedig kicsivel kerül többe 21 000 forintnál.

Felmerülhet persze, mi van akkor, ha még garanciális a készülék, de a Microsoft szerint a vezérlőket ebben az esetben is szabadon javíthatjuk otthon, a garancia csak akkor veszítené érvényét, ha a javítási kísérlet során megsérül a vezérlő.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram