2022.07.20.TomiSpark

Hasznosabbá vált az Instagram térképe

Egyre inkább hasonlítani kezd a Google Mapsre a közösségi oldalon található funkció, ami több fontos dologgal bővült.

Bár a térkép eddig is használható volt az Instagramon, ez főként arra volt jó, hogy megtekintsük, az egyes fotókat hol készítették. Az új fejlesztésnek köszönhetően gyakorlatilag egy vetélytársat kapott a Google térképe, mivel igazán hasznos funkciókkal látták el.

Mostantól kezdve a felhasználók közvetlenül az alkalmazásban kereshetnek éttermeket, látnivalókat és egyéb fontos pontokat, de az egyes megjelöléseknél akár az adott hely történelmére is kaphatunk utalásokat. Bizonyos helyszínek esetében útmutatókat is találhatunk, de a kereséseinket egy gyűjteménybe is elmenthetjük.

Fotó: Instagram

Az Engadget hírei szerint a helymatricák használata a posztokban és a történetekben hozzáadja az adott tartalmat az új térkép keresési eredményeihez, feltéve, hogy a profilunk nyilvános. Vizuálisan a térképen különböző ikonok jelennek meg ott, ahol a látnivalók vannak, így a keresők megtekinthetik az ezekhez kapcsolódó sztorikat, vagy meglátogathatják az érdekesnek talált vállalkozások profijait.

Ez a változtatás egy újabb lépés az Instagram hosszabb távú terveiben, melyben a közösségi hálózatok, a kereskedelem, az utazás és a mindennapi élethez szervesen kapcsolódó dolgok összegzését tűzték ki célul. Július elején például a közösségi oldalon bevezették a lehetőséget, hogy közvetlenül a csevegésben vásárolhassunk dolgokat. Az ilyen lépések megkönnyítik a felhasználók számára, hogy egyszerűen az Instagramon maradjanak, ahelyett, hogy más alkalmazásokat nyitnának meg.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram