2022.08.10.TomiSpark

Hasznos funkcióval gazdagodnak az Apple telefonjai

Megérkezett az iOS 16 ötödik fejlesztői bétája, ezzel pedig visszatér egy olyan funkció, amit már rengetegen hiányoltak az iPhone X megjelenése óta. Mostantól kezdve a felhasználók ismét százalékos pontossággal láthatják a töltöttséget.

Bár a legtöbb telefon esetében normálisnak veszik az emberek, hogy pontosan láthatják, miként áll az akkumulátor töltöttsége, az Apple hívei sajnos az utóbbi években csak az erre utaló ikon alapján tudhatták, meddig bírja még a telefon.

Ennek oka egy dizájnváltás volt, miután 2017-ben az iPhone X révén bevezetésre került a Face ID, átalakításra került a grafikus felület is, a hely szűkössége miatt pedig a cégnél úgy gondolták, hogy szükségtelen a százalékok megjelenítése.

Fotók: Macrumors

Ezzel kapcsolatban változást hozott az iPhone 13 megjelenése, valamint a Face ID átalakítása, így ugyanis már lehetőség nyílt arra, hogy ismét pontosabb információkat lássunk. Az Apple ezt most visszaadja, az iOS 16-ban, de a régi megoldás helyett ezúttal már nem külön, hanem magában az állapotjelzőben láthatjuk a számokat.

Ami a színeket illeti, töltés alatt zöld, 20% alatt piros, az alacsony fogyasztású módban pedig sárga színben játszik majd. Alapesetben vagy fekete, vagy fehér lesz, ezt pedig a háttérképekhez igazítja majd a mobil, azt azonban lényeges megjegyezni, hogy mindez nem automatikus, a beállítások között kell bekapcsolnunk a százalékos opciót. Az új iOS jelenleg a fejlesztőknek érhető el, ám hamarosan nyilvánosan is elérhető lesz.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram