2021.11.15.TomiSpark

Hangoskönyvekkel erősít a Spotify

A zenestreaming piaca továbbra is fontos, főleg a szereplők számára, akik a lehető legtöbb felhasználót szeretnének a magukénak tudni. A Svédországban alapított cég továbbra is az egyik legkedveltebb, de most még tovább terjeszkedtek.

A streaming szolgáltatók jelentősen megkönnyítették az emberek életét ha zenehallgatásról van szó. A világ ugyanis továbbra sem lassul, a felhasználók többsége pedig már nem akar azzal vesződni, hogy egyesével töltse le a zenéket az eszközeire, hiszen a számok többsége könnyen elérhető az interneten.

A Spotify, a Deezer, az Apple Music és hasonlók nem csak arra jók, hogy dalok millióit érjük el bárhonnan és bármikor, hanem egyszerűbbé is teszik a dolgunkat, mivel a korábbi tevékenységek alapján általában számunkra kedves zenéket dobálnak elénk, gyakorlatilag kiismerve az ízlésünket.

Az igények viszont különbözők, nem mindenki a zene miatt keresgél a szolgáltatóknál, ezt pedig a Spotify is tudta amikor helyet csináltak az évről-évre egyre népszerűbb podcastek számára, most pedig ismét egy számukra talán kissé idegen területre tévedtek. Ezúttal a hangoskönyvek következnek.

A Techcrunch értesülései szerint azért, hogy a kínálatuk minél színesebbé váljon a Spotify úgy döntött, hogy felvásárolja a Findaway nevű hangoskönyvekre specializálódott szolgáltatást, melyet még 2004-ben alapítottak, így ugyanazt a stratégiát folytatják, amit néhány éve már elkezdtek.

Akkor a podcastek esetében is hasonló volt a helyzet és fontosnak tartották, hogy minél több időt töltsenek el az alkalmazás használatával az emberek és most is ugyanez a tervük, azáltal, hogy tovább bővítik a kínálatukat. Az ötletük onnan jött, hogy a többség nem náluk keresi ilyen tartalmakat.

„A tervünk az, hogy a platformunk bővítésével felgyorsítsuk a hangoskönyvek piacára való belépést. Ez egy olyan új tartalomtípusba való terjeszkedés, amelyről tudjuk, hogy a fogyasztóink igénylik, és sok esetben már hallgatják is. Szeretnénk ezt elérhetővé tenni, hogy a Spotify felhasználói is élvezhessék” - mondta Nir Zicherman, a Spotify hangoskönyvekért felelős vezetője.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram