2023.05.28.TomiSpark

Hamarosan mi is kommunikálhatunk a TikTok chatbotjával

Tako néven érkezik majd a közeljövőben a TikTok mesterséges intelligencia alapú chatbotja. Felmerülhet persze sokakban, hogy mi szükség erre egy alapvetően videók nézésére szakosodott platformon, ám több értelme van, mint gondolnánk.

A TikTok hamarosan új módot kínálhat a felhasználók számára a tartalom felfedezését illetően. A vállalat egy MI-alapú chatbot tesztelésének korai szakaszában van jelenleg, az újdonság neve pedig Tako lett. Az Engadget cikke szerint képes lesz videókat ajánlani, valamint válaszolni a felhasználók által nézett videókkal kapcsolatos kérdésekre.

A botot, amelyről először a TechCrunch számolt be, jelenleg a Fülöp-szigeteken tesztelik, legalábbis erről számolt be a TikTok egy hivatalos közleményben néhány nappal ezelőtt. A Tako egy harmadik féltől származó csevegőasszisztens segítségével működik, és arra tervezték, hogy megkönnyítse a szórakoztató és inspiráló tartalmak felfedezését a platformon állításuk szerint.

Annak ellenére, hogy a TikTok a tesztelés korai fázisában van, úgy tűnik, hogy a Tako meglehetősen hangsúlyosan szerepel az alkalmazásban. A TechCrunch portálja például bepillantást nyerhetett a funkcióba, újságírójuk pedig arról számolt be, hogy a jobb oldali főmenüben a könyvjelzők és a lájkok gyorsbillentyűi mellett az asszisztens parancsikonja is megtalálható.

Ez hasonló ahhoz, ahogyan a Snapchat is kiemelte a chatbotját, a My AI-t az alkalmazásban, a felhasználók csevegéseinek tetejére helyezve azt. A My AI-val ellentétben azonban úgy tűnik, hogy a TikTok a Tako-t úgy helyezte el, hogy új tartalmakat találjon, és többet tudjon meg azokról a dolgokról, amelyekről a klipekben szó esik.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram