2022.10.12.TomiSpark

Hamarosan könnyebben megjelölhetjük a YouTube felhasználóit

Handle néven jön az a fejlesztés, ami több alapvető dolgot megváltoztat a platformon. A népszerű videómegosztón a csatornák nemsokára egyedi nevet kapnak, az egyes felhasználókat pedig más közösségi oldalakhoz hasonlóan jelölhetjük, ha éppen hivatkozni akarunk rájuk valahol.

A legtöbb közösségi platform esetében teljesen normális, hogy a regisztrál tagoknak a normál felhasználó nevéhez tartozik egy egyedi azonosító, ez viszont eddig a YouTube esetében másképp volt. A cég bejelentése szerint változások következnek ebben, miután bevezetésre kerül a Handle.

Persze korábban már volt arra lehetőség, hogy saját ID-t hozzunk létre, de egészen mostanáig ez nem volt automatikus. A YouTube-nál így azt remélik, hogy mindenkinek könnyebb lesz megjelölni az egyes leírásokban, posztokban és kommentekben a vloggereket, vagy más felhasználókat, ez pedig felpörgetheti a közösséget. Ennek érdekében az oldalon mindenki kapni fog egy saját azonosítót.

Annak, akinek volt már korábban beállítva, nem kell aggódnia, másoknak viszont alapesetben a névből generálódik majd, de ezt természetesen módosíthatjuk, ha nem lennénk vele elégedettek. Mint általában más oldalaknál, úgy itt is fontos, hogy olyat kellesz választani, ami még nem foglalt, arra pedig külön iránymutatást adnak, hogy mi kerülhet bele és mi nem, mivel tiltott szavak is léteznek.

Ennek a változtatásnak köszönhetően az egyedi linkek is egyszerűsödnek, így mostantól ott is elég lesz az azonosítót használni a címben, mint ahogyan azt az alábbi videóban is prezentálták számunkra.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram