2021.02.24.admin-fazis

Hamarosan kapható Realme Buds Air 2

A Realme Buds Air 2 végre megjelent az FCC listáján, ami annyit jelent, hogy megkapta a minősítést, így hamarosan viszont láthatjuk a polcokon.

Nem kell sokáig gondolkodnunk azon, miért teszi kényelmessé egy vezeték nélküli fülhallgató a zenehallgatást. Talán mindannyian megtapasztaltuk már, hogy milyen felemelő érzés, amikor az edzést végre nem nehezíti egy instant szabadulás a vezeték-hálóból.

Amikor már nem gabalyodunk bele futás közben a zsinórba és nem rántjuk ki fájdalmasan a fülünkből vagy zsebünkből egy óvatlan mozdulatnak köszönhetően. Emellett nem elhanyagolható tulajdonsága az sem, hogy nem kell folyton összetekeredő vezetékeket bogoznunk, ha használni szeretnénk és végre úgy hallgathatunk zenét a barátunkkal, hogy ahhoz nem kell feltétlenül egymás intim szférájába tartózkodnunk.

Szeretjük, hogy átlagosan 10 méteres körzetben bárhol hagyhatjuk a telefont, nem kell mindig magunkkal cipelni. Nem akadozik és romlik el a kábel ráadásul nem kíván külön egyéni aljzatot, a vezeték nélküli fülhallgatók többsége általában bármilyen telefonnal kompatibilis.

Beszéljünk a hátrányokról is!

Fontos szempont, hogy míg egy átlagos fülhallgatót akár már 1000 Ft-tól beszerezhetünk, egy vezeték nélküli füles klasszisokkal többe kerül, így mindig mindig számolnunk kell némi többletköltséggel. További hátrány lehet még, hogy a vezeték nélküli fülhallgatóknak bizonyos időközönként szüksége van töltésre, hiszen akkumulátorral működnek. Kellemetlen szituációkhoz vezethet, ha erre nem figyelünk, esetleg megfeledkezünk róla.

Azzal is számolnunk kell, hogy egy vezeték nélküli fülhallgató élettartama rövidebb, mint egy átlagos fülesé, ráadásul a Bluetooth-szal működő kapcsolat nem biztonságos. Ez nem a zenehallgatásra vonatkozik, hanem inkább a személyes telefonbeszélgetésekre értendő, amibe bárki becsatlakozhat, hiszen a Bluetooth kapcsolatnak nincs egyéni védelme. Ezen objektív tények alapján mindenki eldöntheti, melyik opció áll közelebb hozzá.

Mit tudunk a Realme eddigi fülhallgatóiről?

A vállalat jelenleg forgalmazott TWS fülhallgatói a Realme Buds Air Pro, Buds Air Neo és a Buds Air. A Buds Pro a legújabb füles, ami energiatakarékos S1 chippel van felszerelve a zajcsökkentés érdekében. A füldugók súlya mindössze 5 gramm, a viselése pedig hihetetlen kényelmes és biztonságos a szilikon széleknek, illetve a fülkagylót követő kialakításának köszönhetően.

A fülesek átlagosan 94 ms-os késleltetési idővel rendelkeznek, a Pro verzió pedig egy 10 mm-es basszuserősítő meghajtóval is meg van spékelve. Bluetooth 5.0 csatlakozással, akár 25 óra működésre is képes lehet. Ezen felül még a gyorstöltés lehetősége is adott, 0-ról 100%-ra akár 1 óra alatt feltölt.

Mit tudunk a legújabb Buds Air-ről?

A Realme Buds Air 2 fülhallgatót a híres DJ, a The Chainsmokers hangolja tökéletesre, és külsejét tekintve is elsőosztályú darabról beszélünk. A gyártó hihetetlen hangzást és a legjobb 25 dB ANC (aktív zajcsökkentés) értéket ígéri.  A fülhallgató rendelkezik IPX2 besorolással is, tehát izzadságbiztos kialakításról van szó. Telefonáláskor a Dual-mic zajcsökkentő opció szintén rengeteget emel a füles hangminőségén.

A kényelmes használatot fokozza a fülhallgatón elhelyezett érintésvezérlő, ami képes szüneteltetni a lejátszást, háromszori érintéssel a következő dalhoz teker és az asszisztens/Siri is egy érintéssel a segítségünkre lehet. Van rajta kopásérzékelő, USB Type-C bemenet és alkalmas vezeték nélküli töltésre is. A Buds Air egyedi, R1-es chipet tartalmaz.

A játék-mód bekapcsolásával a késleltetés várhatóan már igen alacsony lesz, mindössze 88ms-ra csökken. Az akkumulátor 22,5 órán keresztül megállás nélkül szolgáltatja az energiát a 400 mAh-s teljesítményével. A teljes töltéshez 2 óra kell, viszont egy 10 perces töltés is elegendő ahhoz, hogy 2 órán keresztül működjön a füles.

A rügyek 10 mm-es meghajtókkal vannak felszerelve és a membránon egy gyémántszerű szén bevonat (DLC) található. A Realme szerint a DLC elősegíti a tisztább hangzást és mélyebb basszust, javítva a frekvencia átvitelt. Szerintünk ez a fülhallgató igazán jó vétel, szerencsére nemsokára megtaláljuk az üzletek polcain.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram