2021.08.05.admin-fazis

Hamarosan itt a BlackBerry 5G

Arra számítottunk, hogy 2021 első felében már láthatjuk a BlackBerry 5G-t, de a megjelenésére sajnos még várnunk kell. Pedig a várva várt készülék kitöltheti azt az űrt, melyet az Android telefonok hagytak maguk után, hiszen sokan a mai napig előnyben részesítik a fizikai billentyűzeteket. Lássuk, mit tudunk eddig a BlackBerry 5G-ről!

Gyártás információk és árak

Érdekesség, hogy a készüléket már nem az eredeti BlackBerry fejlesztők készítik, mivel évekkel ezelőtt eladták a szabadalmat. Ehelyett az OnwardMobility gyártja majd a készüléket, 2021 júliusában pedig várólistát is nyitott a készülő BlackBerry 5G-vel kapcsolatban.

Ez arra utal, hogy hamarosan tényleg láthatjuk a várva-várt telefont, bár még mindig nem tudunk biztos megjelenési dátumot. Az árakkal kapcsolatban is hadilábon állunk, egyetlen kapaszkodónk a BlackBerry Key2 649, ami nagyjából 850 euróba került, bár ezt még az eredeti cég gyártotta. Az új 5G változatot viszont különböző célokkal és élcsoporttal rendelkező cég gyártja, ezért az ára is változhat. Mindenesetre a korábbiaknál drágább készülékre számíthatunk.

Mit szeretnénk látni?

Valójában nem sok konkrétumot tudunk az új telefonnal kapcsolatban, csupán annyit, hogy rendelkezik 5G támogatással és hogy Android 11-et futtat majd. A kiszivárgott pletykák alapján viszont elképzeléseink azért vannak azzal kapcsolatban, hogy mit várhatunk el az új BlackBerry 5G-től.

QWERTY csúszó billentyűzet

Az már biztos, hogy a BlackBerry 5G 2021-nek fizikai billentyűzete lesz, amit a gyártó újra tervezve szállít majd. Nem számítunk nagy változásokra a korábbi billentyűzetekhez képest, de az biztos, hogy a BlackBerry rajongók örömmel használják majd az újra gondolt változatot.

A legjobb az lenne, hogy ha a BlackBerry Priv-hez hasonlóan a telefon a kinyitható dizájnnal jönne ki, bár csak akkor, ha a billentyűzet hosszában csúszik, nem pedig lefelé. Kényelmesebb lenne és jobban kézre állna.

Egész napos akkumulátor élettartam

A BlackBerry 5G kifejezetten az üzleti életben dolgozók számára készült, ezért elvárhatjuk tőle az egész napos akkumulátor üzemidőt is.  A BlackBerry Key2 néhány hibája ellenére akár 25-35 órán keresztül is bírta szusszal, reméljük az új kiadás is megugorja ezt a lécet.

Jelenleg a Moto G9 Power telefon 6000 mAh-s akkumulátorral és két napos üzemidővel bír, ráadásul rendkívül kedvező áron, melyet az új BlackBerrynek illik majd felülmúlnia. Kíváncsian várjuk, sikerül-e.

Billentyűparancsok

Mielőtt a BlackBerry márka megszületett volna, az akkori legújabb telefonok programozható parancsikonokkal rendelkeztek, melyek segítségével néhány gyors billentyűütéssel megnyithattuk az alkalmazást. Nagyon szeretnénk látni ezt a funkciót az új BlackBerryn is, a Google segéddel és az Android 11-gyel párosítva.

Ma már könnyedén beállíthatunk automatikus rutinokat, melyeket akár adott hangparancshoz is kapcsolhatunk. Így bírhatjuk munkára otthon az okoseszközöket, vagy ellenőrizhetjük ütemezésüket. Örülnénk, ha az új BlackBerry-n ezt egy egyszerű billentyűparanccsal elintézhetnénk.

Egy biztos, a BlackBerry különlegessége a billentyűzetben rejlik, ezért őszintén reméljük, hogy az új gyártó lenyűgözi majd az embereket a billentyűzet kialakításával. Ez a készülék kulcsa, hogy kiemelkedjen a már elérhető és egyébként nagyszerű Android telefonok közül.

Emellett abban reménykedünk, hogy az új BlackBerry olyan specifikációkkal fog rendelkezni, hogy az alkalmazásokat gyorsan futtassa és a fájlokat is optimálisan kezelje. Hallhattunk már pletykákat egy kifejezetten lenyűgöző kameráról is, mely felülmúlhatja a versenytársakat, bár ezzel kapcsolatban szkeptikusak vagyunk.

Mindent összevetve nagyon várjuk az új BlackBerry 5G-t, hiszen az utolsó generációs fizikai billentyűzet új generációs sebességgel megspékelve igen nagy örömöt jelent a felhasználók számára.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram