2022.04.15.TomiSpark

Hamarosan érkezik a Horizon Worlds webes verziója

A hírek szerint már fejlesztés alatt áll a Meta által virtuális valóság platformjának webes változata. Ez a bővítés lehetővé tenné, hogy a felhasználók az Oculus Quest VR headset nélkül is becsatlakozhassanak.

2019-ben jelentették be először, hogy a Facebookot birtokló cég, melyet azóta Meta névre kereszteltek el, egy virtuális univerzumot kíván létrehozni. Ez lett a Horizon Worlds, amit 2021 decemberében indítottak útjára, kezdetben az Egyesült Államokban és Kanadában élő 18 év felettiek számára.

A platform alapvetően az Oculus termékeire lett gyártva, április 15-én viszont a Meta technológiai igazgatója, Andrew Bosworth írt arról a Twitteren, hogy a jövőben a virtuális világuk webes és mobilverzióját is piacra dobják majd.

Fotók: Meta

„Megvalósítjuk azt a célunkat, hogy a fejlesztők számára biztosítsuk a valódi pénzügyi sikerhez vezető utat a platformunkon. Sok munka vár még ránk, így továbbra is szorosan együttműködünk alkotóinkkal és fejlesztőinkkel, hogy lehetővé tegyük számukra az értelmes bevételszerzést” – állt a Tweetben.

Bosworth nem mondott többet a virtuális világ webes változatáról, és nem árult el részleteket arról, hogyan fog működni, vagy mikor jelenhet meg. A Techcrunch értesülései szerint az említett újítások még az idei esztendőben megérkezhetnek, mivel így a Meta több embert tud rávenni a Horizon Worlds használatára, elkerülve a Quest VR headset szükségességét.

Bár az ötlet önmagában jól hangzik, azt nem tudni, hogyan illik bele ez a vezérigazgató, Mark Zuckerberg elképzelésébe, miszerint a metaverzumban olyan dolgokat tehetünk majd, amelyekre a fizikai világban nem lennénk képesek.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram