2022.01.06.TomiSpark

Hamarosan érkezhet a PlayStation VR2

Sorra jönnek a bejelentések a 2022-es CES-nek köszönhetően, ebből a buliból pedig a Sony sem maradt ki. Természetesen ahogyan az várható volt, a gaming termékekkel kapcsolatban is lesznek újdonságok a jövőben, így például a továbbfejlesztett VR eszközük.

Már néhány napja is pletykáltak a PSVR folytatásáról, a Las Vegasban rendezett kiállításon pedig elárultak néhány fontos részletet az újdonsággal kapcsolatban. A Sony megerősítette, hogy a folytatás a PSVR2 nevet kapja, ami fontos tény, lévén, hogy eddig ezt sem lehetett biztosra venni.

Szintén megerősítést nyert, hogy a játékszer kompatibilis lesz a a PS5-tel és az új VR2 Sense kontrollerekkel. A kijelző felbontása mindkét oldalt 2000 x 2040 pixel lesz, 110 fokos látómezővel, 90-120 Hz-es képkockasebesség tud majd és támogatja a 4K HDR-t is.

A vadonatúj termék képes lesz arra is, hogy több beágyazott kamera egyszerre kövesse a fej és a kontrollerek mozgását, de ezen felül a gyártó egy új érzékszervi funkciót is bevezetett a készülékhez, ez az úgynevezett headset feedback.

Ennek lényege, hogy egy beépített motor segítségével rezgésekkel szimulálja a játékbeli eseményeket, így például utánozhatja a karakter megemelkedett pulzusszámának érzését, amikor egy fenyegetés elől rejtőzködik, vagy az elhaladó tárgyak érzését is képes átadni valamilyen formában. Ehhez plusz lesz még a 3D audio hangzás is, ami szintén növeli majd az élményt.

Külön kiemelték, hogy a PSVR2 képes érzékelni a szem mozgását, ezáltal pedig a játék környezetével úgy tud interakcióba lépni a felhasználó, mintha a valós világgal tenné ugyanezt. Sok érdekességet mondtak tehát a Sony részéről, azt azonban nem tudtuk meg, hogy mikor válik elérhetővé a termék, ám azt közölték, hogy melyik lesz első ehhez érkező játék. A Horizon Call of the Mountain a jelek szerint a platform exkluzív címe lehet.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram