2021.12.26.TomiSpark

Hamarosan érkezhet a 6G szolgáltatás

Folyamatosan fejlődik a technológia, az LG részéről pedig nem elégednek meg azzal, hogy az 5G elég gyors terjedésnek indult. A hírek szerint a 6G megoldásait már tesztelésnek vetették alá, ami jól sikerült.

Bár egyelőre még nem minden szolgáltatónál érhető el az 5G, az egyértelmű, hogy senki sem szeretne lemaradni, így előbb vagy utóbb a későn érőknek is haladniuk kell a korral. Egyes országokban kifejezetten könnyen terjedt az 5.generációs vezeték nélküli hálózat, máshol, például Magyarországon is, viszont némileg nehezebben megy az átállás.

Ahhoz persze, hogy ez gyorsabban haladjon, az is kell, hogy többen vegyenek olyan készüléket, mely képes az 5G-t használni, de idővel valószínűleg ez is bekövetkezik majd. A hírek alapján az LG-nél nem elégednek meg a jelenlegi fejlődési ütemmel, már a hatodik generációra készülnek, mégpedig elég komolyan.

A The Times beszámolója szerint már egy működő 6G kapcsolatot is létrehoztak, német Fraunhofer kutatóközpont szakértelmét felhasználva. Nagy dolgokat persze még nem lehetett várni ettől, egyelőre adatok fogadásáról és küldéséről volt szó a terahertzes frekvenciatartományban, de kielégítő eredményeket kaptak.

Hogy ez milyen frekvenciatartományban történt, nem árulták el, ami viszont jól hangzik, hogy valós körülmények között tesztelték a technológiát. Az LG egyébként nem nagy tényező jelenleg a mobilpiacon, ám az ilyen fejlesztésekkel ismét teret nyerhetnek, főleg akkor, ha sikeresek lesznek az innovációik.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram