2021.11.19.TomiSpark

Hajszárítós nyereményjátékkal verik át embereket az Instagramon

Valószínűleg sokakkal próbálták meg elhitetni az elmúlt napokban, hogy nyertek egy drága Dyson Supersonic hajszárítót, ám nem szabad bedőlni az ilyen kamu posztoknak az Instagramon. Megmutatjuk, mit tehetünk ezek ellen.

Az már abszolút nem újdonság, hogy a Facebookon és az Instán is rengeteg olyan nyereményjátékot osztanak meg, ahol állítólag könnyen nyerhetünk márkás termékeket pár megosztásért és persze az adatainkért cserébe, a legújabb csalás viszont úgy adna nekünk tárgynyereményt, hogy mi magunk nem is iratkoztunk fel semmilyen játékra.

Habár nyerni egy jó dolog és sokan szeretik az ilyesmit, ezek többségére az emberek önállóan jelentkeznek, így elég gyanús, ha egy teljesen ismeretlen profilról közlik velünk, hogy csak úgy minden hátsó szándék nélkül kaptunk egy kiváló minőségű hajszárítót. Az elmúlt héten rengeteg felhasználó járt így, ráadásul a legszebb ebben, hogy mindig olyan profilok bejegyzései voltak ezek, melyeknél nem volt más fotó és a név is elég fura volt.

Hála az égnek sokan jöttek rá a csalásra, de mindig vannak hiszékeny emberek és persze olyanok is, akik egyszerűen nem tudják, mit kellene kezdeni egy ilyen esettel. Amennyiben megjelöltek minket egy ilyen poszt alatt, abban az esetben a következőket tehetjük: kattintsunk a jobb felső sarokban található három pontra és jelentsük a bejegyzést kéretlen tartalomnak, majd ezek után akár arra is lesz lehetőségünk, hogy tiltsuk az adott profilt.

Mobilról megkereshetjük a Beállításokban az Adatvédelem, azon belül pedig a Bejegyzés menüpontot, ahol megadhatjuk azt is, hogy kizárólag olyan emberek jelöljenek meg minket a képek alatt, akiket mi magunk is követünk.

Bár ezekkel a lépésekkel természetesen nem akadályozzuk meg az összes hasonló poszt létrejöttét, ám saját magunkat megvédhetjük a további idegesítő megjelölésektől, valamint mérsékelhetjük az ilyesmi további terjedését.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram