2023.08.30.TomiSpark

Ha titokban nyitnád meg az üzeneteket, akkor az Instagramot kedvelni fogod

Érdekes újítással állt elő a Meta, ami egyelőre még tesztelés alatt áll, hamarosan viszont mások is élvezhetik annak előnyeit. Anélkül olvashatunk el egy üzenetet, hogy annak nyoma maradna.

Tesztfázisban tart jelenleg az Instagram fejlesztése, amivel a Neowin szerint letilthatjuk az állapotjelzést a csevegéseknél. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy eddig a másik félnél megjelent a "látta" felirat, amennyiben megnyitottuk és elolvastuk az üzenetét, de elviekben ezt könnyedén eltüntethetjük majd.

A portál cikke szerint ezt a feladó nevére koppintva, majd a személyes adatok védelme és biztonság menüpont alatt kapcsolhatjuk ki vagy éppen be. Bár az aktivitási állapotot elrejthetjük már most is mások előtt, nem sok értelme van a dolognak, amennyiben meglátja a másik fél, hogy mégis megnéztük az üzenetet, tehát aktívak voltunk az appban.

Ez ebből a szempontból is hasznos lehet, de persze az olyan sértődésre okot adó helyzeteket is megelőzhetjük vele, mint amikor megnyitunk egy üzenetet, de reagálni már nem tudunk rá akár idő szűke, akár valamilyen közbejövő dolog miatt.

Nemrégiben egyébként olyan fejlesztést is kapott az Insta, amellyel az engedélykérések közé kerülő üzenetekben letilthatók az érzékeny tartalmú képek és egyéb médiafájlok, de hamarosan létrejöhet egy Meta Verified content feed, ahol csak az előfizetett és ezáltal ellenőrzött felhasználók tartalmait lehetne megtekinteni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram